Mulut Itik!

Sape kat sini pernah rasa benda ni? Sakitnya bila doktor masukkan benda ni. Pengalaman guna benda ni masa keguguran. Sakit keguguran lagi, sakit kena masuk mulut itikk lgi. Allah je yg tahu ?

Mulut Itik!
83 Balas

pernah tapi bukan metal besi mcm ni ta silap plastik transparent ta sakit sangat pun rasanya cuma terkejut jaa huhu doc suruh tarik nafas tahan kejap, relax badan masa gugur nak cuci pun doc suruh tarik nafas lepas, tarik nafas lepas, tade bius setgh org kata bius cuci cuci sikit ja sebab alhamdulillah dipermudahkan kantung dgn janin turun sekali ta sangkut kena tarik mcm kawan saya

Byk kali jgk experience dgn mntg nih🤣🤣🤣 gugur 2x,iucd ms psg n buang, papsmear 2x & ambil sampel nk cek gbs baru2 ni sekali..plg skt ms nk psg iucd tu sbb baru lps hbis pantang 40hari terus g psg..jln tgh nk pulih die kasi buka adehhh ngilu sengilu2 nya..terkepit2 la lps psg tu thn skt..kalau abg xsyg lg xtau la..mcm2 dh kita org pmpuan tgg kan?🤭🤭🤭

Saya dah 3kali..masa check pap smear,hari itu masa mengandung doc nak ambil sample keputihan dan selepas seminggu masa nak masukkan induce belon....susah betul...doc cuba masuk induce belon dgn tangan x jadi so terpaksa guna ini..😭😭😭...semua dah berakhir...hehehee..sekarang dah deliver

Pernah masa gugur last year, memula dtg emergency besi, second day dtg emergency plastik, masa admit plastik. Memula tu sakit sbb takde pengalaman doc pesan tarik nafas masa nak masukkn muncung itik ni. Sy tak sempat tarik nafas da d cucok ape ke x sakitnya 😫

Tak sakit pun. Nurse srh relaxkan sja nuscle miss v msa dorg masukkan muncung itik. Kalau u keraskan muscle miss v. Mmg la sakit. Sbb muscle dlm tu kembang dan mengeras. Berkali2 sdh kna. Buat pap smear. Ambil sampel keputihan. Yg penting. Tenang masa dorg cucuk

5y ago

Aah. Pnh kena utk cek pap smear. X sakit.. Proses pn kejap.

saya jd fobia nk g bilik saringan bila fikir kene speculum ni xtermasuk kene seluk check jalan aduhhhhh jd paranoid saya.. skrg tgh preggy twin 27w.. ank first.. nak nangis bila fikir kene g bilik saringan nnti

pernah, 2x. 1st tu masa nurse buat pap smear, guna yang plastik. tak sakit, tapi malu jela. 2nd masa bleeding, dekat emergency doktor check kalau ade bukaan. guna yang besi. pedih sampai nak menangis. 😢

5y ago

Eh eh.. check bukaan doc guna yg tu juga ke sis

Saya kena benda ni masa doc nk buang kain kot pada rahim saya sbb kene jahit ada pendarahan..rasanya xsakit tapi takut yg lebih..kene tarik nafas dalam2 dan banyak kali baru saya rasa selesa..seram.

Saya pun daa pernah rasa 3 bulan lepas. Ngeri masa dia nak masuk kan mulut itik ni, dah laa tgah tahan Sakit tumpah darah tak habis lg. Dicocok nya lg ni, tak boleh lupa rasa sakit tu lg 😔

Ayoo trauma tgk bende alah ni, dua kali dlm sehari kene tau x, satu kat klinik swasta, satu kat hospital gov, ya ampun sakitnya, lg sanggup sakit beranak dr kene jolok dek bende ni