Tips tuk kurangkan baby masukkan sesuatu dlm mulut..

Macam mana cara taknak bagi ank masuk kan benda dalam mulut ye ? Saya tahu baby explore ngn deria rasa, tapi dah penat tegur ckp kotor.. Dy boleh gelak je.. Dhtu masuk mulut ag.. Sekarang ni semua benda nk masuk mulut.. Ada x petua tuk kurgkn nye ? Sy da try tabur halia, tapi mcm best pulak dia kunyah halia tu.. Mcm biskut pulak dbuatnya.. Baby da 11bln.. #firstbaby #seriusnanya #bantusharing #mommybuntu

1 Balas

Sebenarnya umur 11 bulan ni memang dia nak explore semua benda. Bagi saya selagi benda tu bukan choking hazard atau tajam atau berbahaya, takpelah. Biar dia explore. Kalau barang dekat rumah, kita boleh lap and sanitize. Ataupun sis belikan dia teether! Nak tumbuh gigi kot kalau asyik duduk mengunyah semua benda. Gusi gatal lah tu