Siapa ada pengalaman mcm saya plss bgtw😭

Sapa pengalaman mcm sy.. ikotkan kandugan sy 9minggu 2 hari harini.. td pegi scan doc ckp baby kecil, kandungan sy yg doc scan td bru dlm 8minggu. Sy ada scan di klinik luar jgk doc klinik luar ckp kandungan dlm 7minggu sbb baby nmpk kecil lg😔.. rungsing rsa hati ni... Ikotkan trikh period yg sy bg mmg sy dh 9minggu 2 hari.

19 Balas

sama la ngn sy...kndungan sy 10week 5hri dh.tp bila scan dktor ckp bby msih kecil.jntung xnmpk lg...n dktor xdpt ukur lg saiz bby.ya tuhan...risau nye.tkut ape2 terjadi...2 mggu lg kne g kk.utk scan blik..

Sya pon msa awal ikot kan 6mggu , tapi scan bby 3mggu . Lpas sbulan tu scan lagi alhamdulillah bby dh bsar ikot last priod . Sya sbb ada cyst sma awai kndungan tu , skrag cyst pon dh xdk , dh kecut 😊

same jgak dgn sy. gap lari dekat 3wks Dr actual date after period. tapi alhamdulillahh yg penting bby sihat Dan membsr dgn baik. sb bile scan bby, date due follow based on size bby nti.

Tk perlu nk ikutkan sgt kiraan dr last period, tk semestinya betul. Janji setiap minggu ada perubahan - baby membesar, dah ada bunyi jantung, kira elok sgt dah.

Sama sis.. tapi doktor kata baby sihat.. berat pn okay. Lari smggu dua tu biasa. Dia ada graph tu.. klu kecik sgt baru doktor akan beri suggestion.

saya pun lewat 2 minggu dari edd, so doc follow redd je. Skg dah 18minggu. tumbesaran baby pun follow redd. its ok. Mari kita bertenang.

Kalau baby janin dah nampak , tu maksudnya dalam rahim bukan luar .. kalau luar rahim tak nampak janin ..

normal, sbb sy scan kt kk 11weeks, bila hosp scan pula 7weeks.. so sy xsure nak ikut mana 1 😂

saya belum scan lgi sis.mood risau jugak