Jarak minggu jauh Dari lmp..normal ke?.

Assalamualaikum semua .td Sy dh g scan..klu ikut last period spttnya dh 10w2d..tp scan pd 29/10 doc bthu bru 4w5d..td scan bru 7w++..scan td ad kantung dlm kantung ad nmpk putih tp x nmpk baby..doc suruh dtg lg 2 minggu..normal ke gap week tu jauh sngt? Td doc bthu x blh nk ckp Sy dh keguguran wlupun dh lbh sbln kuar spotting brown tu..blh bg pandangan x?

3 Balas

Kalu kantung membesar , should be Okay sis. Saya period irregular, jenuh 4 kali scan waktu (5weeks/6weeeks/7 weeks ) nampak kantung je tapi kantung membesar ikut saiz.Saya every week scan sebab risau sebab selalu ada brown discharge spotting darah sikit.Harini scan masuk 9 weeks, alhamdulillah ada dah janin.Sis tunggu saja untuk 2 weeks, banyakkan fikir positif ya 🫶🏻.kalau sis period regular, kena tengok balik waktu ovulate bila, sometimes lambat and baby pun akan develop lambat

5mo ago

Moga yg baik² sja utk kita semua .Aamiin

Kalau period sis tak teratur, in shaa Allah normal je.. tapi kalau period sis teratur tak normal tu.. mungkin scan tu nampal yolk sac, kalau ada yolk sac in shaa Allah baby akan membesar.. tapi takleh nak kata gak.. apa2 pun bersedia je utk apa2 kemungkinan. Semoga semuanya baik2 utk sis in shaa Allah 🤍

5mo ago

Terima kasih Sis..sbb kantung mmg membesar cme x nmpk baby je n gnya nmpk tompok putih ..in Shaa Allah. Aamiin

Klau ikutkn gap tu mmg jauh lari..sepatut baby pon dh blh nmpk..mungkin kndungan sis kategori threatened miscarriage ..Dr xde bgi ubat ke? Sy first pregnancy dulu sllu spotting brown.,bby bhnti bkmbang 8w..ggur 13w…Sis doa yg baik2, semoga ada keajaiban.bnykkn bedrest

5mo ago

Terima kasih Sis..tula yg Sy tnya .td tmpt yg Sy pegi scan tu mmg khas utk scan je sbb tu die suruh dtg blik 2 minggu nnt sbb die ckp x blh nk ckp xde bby sbb ad tompok putih kat dlm kantung tu ..