hamil kosong

sapa ada pengalaman mcm sy,hamil ank no 3 ni scan td doc kata hanya nampak kantung ?tunggu scan lg skli bila temu jnji..

7 Balas

Saya baru je mengalaminya...(1st pregnancy)..pengalaman sya, scan dri 8minggu hanya nampak kantung kosong, xd janin..10minggu scan kat doktor pakar (scan perut+scan tvs) pun xnampak janin 😔 doktor suru cuci tapi sya nak tggu 2minggu lagi bagi peluang keluar sendiri..akhirnya 20/02 sya keguguran..skrg tiap kali nampak baby/ibu mengandung rasa sedih 😔 semoga ada rezeki lagi selepas ini..

4y ago

ya sis..skit klu ank first...sy dulu hamil ank no 2 prnah keguguran masuk 4 bulan..stahun pastu tu hamil lg..sepasang dh ank..kli ni kira hamil ank no 4..

1st bby sy pon same..puas sy pergi hospital jumpa doktor pakar sakit puan..scan masih kosong jgk..cuma sy nak nasihat kan banyak kan rehat..jgn buat keje berat2..pengalaman saya sampai la sy masa nak buang air kecil tu..ketulan darah jatuh sendiri.then pergi scan lagi doktor brthu sy keguguran..tapi masih awal lagi..x perlu cuci.

3y ago

pengalaman sy pule x dtg haid,bile test naik dua line...bile pergi klinik test negatif knape ye...tp dlm perut tu rs mcm gerak gerak...kadng mkn pun tk rs kenyg selalu lapar.mkn bnyk mn pun ttp rs lapar...kenape ek

Mcm kawan sya ada juga hamil kosong ke janin tak berkembang tak pasti jugak sbb smpe 7bulan takde chek up dia tak tau . Dia ada tau sbb baby tak gerak tpi perut besar last time pergi scan ada mcm gumpalan darah je janin takde

4y ago

Tu lah lgi pun bukan nya dia mengandung fristime pun

ya sis ni pun bru dftr td..bru mkn ubat.. harap tk da apa2 yg tk baik brlaku.

Samaaa.. At the end buat transvaginal scan. Baru nampak janin dan heart beat.

4y ago

scan dari bawah sy dh pernah rasa 😫masa keguguran tahun 2015 kandungan msuk 4 bulan..

Saya juga baru scan td nampak kantung je..knpa dan??

4y ago

tu lh sebabnya yg sy baca

Dah berapa weeks ?

4y ago

Takpa nanti tggu lagi sekali scan. Jangan skip folic acid dan susu.