Kantung Kosong

Hi Mommies.. Normal ke 6w5d bila Scan kantung tu nampak kosong..? Doc kata tunggu 8w and Scan lagi.. Tapi sy musykil.. Sebab semasa kehamilan pertama 6-7w sy threaten miscarriage dan bila scan nampak je janin and heartbeat..

1 Balas

lain pregnancy lain experience dia. sy dulu 6w pun nmpk rahim menebal je. masa anak 1st 7w baru nmpk kantung n heartbeat. skrg tgh preggy anak 2nd 8w baru nmpk. sbb umur kandungan x semestinya ikut 1st day last period. kdg2 dia akan berubah sikit sbb ikut waktu dia disenyawakan. klau risau since pernah gugur, boleh pergi klinik lain utk dptkan 2nd opinion. n mgkin kena scan ikut mulut itik (ikut bawah) klau nk betul2 confirm. nk mntk check darah utk konfemkan pregnancy pun boleh

3mo ago

bukan scan mulut itik. scan pakai tvs tu.