trimester pertama mual teruk

as salam.sy pregnant 10minggu 6 hari..sy mengalami alahan teruk tak bole mkn pape..semua mkanan sy muntah..sampai sy gastrik tak lalu makan pape..untuk sesekali gastrik ni adakah effect dekat my baby...sy risau kt dia.tp sy xkuat nk lawan mual ni..sy try mkn jgk..cuma waktu mkn dh tak menentu..apa tanda2 kandungan sy bermasalah.ad yg pernh alami mcm sy x

17 Balas

Sma mcm sy msa 10 minggu, smua xblh kcuali yg msm smpai dri 74kg ke 72kg. Brs gigi pun blh muntah. Skrg dh 17 minggu ok ckit. Perut sntiasa lpar 😅 sabar ya sis.