trimester pertama mual teruk

as salam.sy pregnant 10minggu 6 hari..sy mengalami alahan teruk tak bole mkn pape..semua mkanan sy muntah..sampai sy gastrik tak lalu makan pape..untuk sesekali gastrik ni adakah effect dekat my baby...sy risau kt dia.tp sy xkuat nk lawan mual ni..sy try mkn jgk..cuma waktu mkn dh tak menentu..apa tanda2 kandungan sy bermasalah.ad yg pernh alami mcm sy x

17 Balas

sy pom same..tp suke tgk rncgn msakan🥲lpas tgk rncgn rase knyg sndri..sy tmbh tnga dgn Susu je skrg😓bau jiran mnumis pom xtahan abs gtal² hidung Mata

saya dulu mkn apple, n bubur je..... tu je yang buat saya tak muntah bila mkn, and minum air banyak2

Sy pon truk ..ade gastrik..mkn je muntah..sy makan buah buahan je boleh..

mkn buah mesti ok ....try mangga,sengkuang ..

sy pn sama jgk.. tp kne jgk mkn.. untk bby..

Bykkn makan buah2. Lain2 boleh try n error

pernah alami