alahan teruk

sy dah mengadung 14minggu 6 hari..tp alahan sy masih teruk..sy muntah sepanjang masa...xselera makan..bole kongsi berapa minggu lgi sy nk kene lalui alahan?sy dah mkn ubat tahan muntah..dah nk hbis.adakah elok untuk baby? and sy dh muntah byk kli sampi gastrik..perlukan sy pergi hospital untk masok air or maintain dgn ubat tahan muntah?

2 Balas

sy masa morning sickness ade mintk ubat dari dkter.. mkn ade kurang sikit.. tapi bila fikir balik mcm xnk dah brgantung pada ubat.. sbb memang pmbawakan.. so sy x mkn ubat da.. layan kn je muntah2 tu walau stiap ari nngis.. stress mikir nk mkn ape.. sembang ngn bby suruh dye bgitau nk mkn ape yg ok.. sy alahan sampai skarang 26w pada bauan tumisan, perfume, sabun, gsok ggi.. mcm2.. nasi sy alahan sampai ke 24w.. tabah la ya.. 😅🤗

Sama laa. Tapi bila ingat balik kelakar pulak. Boleh pulak saya time nak pergi kerja buka pintu rumah nampak kucing terus termuntah. Haha