Susu badan sikit

Salam...nk tya sempat lg ke nk bg baby bf sebab skrang dh msuk 2 bulan umur baby. Sy x bg bf sebab susu sikit bru skrang sy usaha utk byakkan susu

9 Balas

Setiap apa yg kita makan/minum adalah milkbooster. Ibu menyusu lagi perlu banyak makan dari ibu mengandung sebenarnya. Kena banyak makan nasi dan makanan berzat sbb apa yg kita makan pecah dua.. Kita makan sbb nak bg anak susu. Amalkan minuman bijirin mcm milo/horlicks sehari sekali. Minum air masak banyak2. Setiap kali menyusu kena minum air masak. Untuk topup balik air dlm badan kita yg kita dah bg kat anak. Akhir sekali jangan stress stress. Selalu set dlm minda yg susu kita selalu cukup utk anak. Jangan risau. 😊

Boleh try milk boster.. kena banyak trial and error..macam saya kalau saya minum susu banyak je susu.. boleh try mamom milk booster..tak tau berkesan atau tidak tapi awak boleh try la.. ada kat facebook.

Susu mmg sikit. Bg je lh baby hisap. Susu akan proses jadi byk..jgn henti bg susu...sbb sy xbg susu utk anak sy. Skg sy ada masalah fibro payudara.

Baby dua bulan selalunya maish dalam confuse lagi untuk pilih susu dan puting so ada chance lagi untuk ajar dia dan bagi dia suka susu badan

Cuba buat sup betik muda...in sha allah kalo serasi air susu mmg akn byk...sya amal kn tu je.. alhamdulillah meriah...

Wslm.. boleh je xde mslh.. knp plak x sempat? Lg bgus bg bf.. kerapkn bf bby utk tmbh susu bdn..

Cuba makan sup lobak putih, susu kurma, air longan kering, sayur sawi, air halba..

Sempat kalau baby still nk

Klu dah 3weeks susu badan siiikit ja.. Maksudnya susu badan mmg takda.. Tp boleh try mkn papaya muda and sup ayam..