pengalaman BF anak

hai ibu sy nak tanya,sy skrang ni ada anak usia stahun dan BF,tp sy jugak bru je pregnant lg..normal ke susu badan trus tk ada ? dan kalau sy bsalin anak nt akan ada susu smula ke ya ?.

5 Balas

normal, ank saya baru 6 bulan n sy pregnant balik.. susu perlahan lahan drop n dalam 2 bulan lepas tu mmg susu kering terus. So solution dia, bagi ank mkn mknn yang lengkap, ade karbo, protein n vitamin dengan kerap dan teratur. susu tu sebagai pelengkap je, kira bgi dia minum susu kalau dia nk tidur petang atau bila2 yg perlu shj

normal sis. sya pun sama.. sya bf ank sulung .. tpi sya lekat lagi ank kedua waktu ank sulung baru 8 bulan.. air susu terus drop dan lama2 akan berubah warna seperti air yg jernih.. bila bersalin, susu tu ada semula ... dan yg kluar tu mula2 kolostrum.. dia sama macam mula2 badan kita produce susu sewaktu ank pertama dlu

4w ago

jd tkda pape la kn..sb susu trus tkda mcm tu je puas marmet tk kluar...kalau nrmal lega la sy😅

sy pon ngdung dlm masa yg sama masih nyusu kn anak 1y 10m..Haritu da stop..tp sbb ank xbenti sedut dia keluar balik..Mmg penat sgt rasa nyusukn ank dgn bawa badan...Tp da tggu hari ni..xkisah sgt sbb susu da ada...Sbb sy jns susah keluar susu..kene urut dl baru ada...

3w ago

tp kalau bole stop kn lebih baik stop kan..sbb bdn xmampu..Nurse n doc sy puas suruh stop kn..sbb hb sy drob..smpi kene masok iron...Tp sy xberjaya nk putuskan...Sy layan jelahh...skg dah tggu hari daa..sy biar jelaa...tp susu xpekatlaa mcm soya tu..kale jernih je mcm susu awal kolustrum tu

normal sebab hormon mengandung tinggi. InshaAllah akan ada semula.

4w ago

trima ksih ya sis