baby

Hai saya nk tanya...baby slbaru 21 ari....sy bg susu badan n susu formula...tapi bru 2 arinie dia xberak n sembelit... perlukan saya tukar susu formula??Sebb susu badan sy sikit xckup untuk dia....

4 Balas

Ni mslh susu fornula ni bab susu formula kena try and error. Bukan smua bby ssuai dgn susu yg kta bg. Skg pkai susu apa?

4y ago

Tdak smua bby ssuai dgn susu tu. Sya bru ank 1st dlu msa dia 3mggu dia smbelit sllu sbb sya bg s26. Lepastu try dupro tp msih lg smbelit. Lpstu pg jmpa Dr paed. Dr suggest frisolac. Smpai skg minum frisolac step 1 baby skg 7bulan lebih.

sy pn full bg susu fm sb susu bdn x bnyk..3x tukar susu..so far sy pki lactogen serasi dgn bby...

First 6 months should be breastfeed exclusively. X dgalakkan bg bby susu atau air slain susu badan.

3y ago

Untung lah susu badan banyak. Memang lah state the fact tapi considerate la reply comment. Menyinggung perasaan orang yang tak dapat bagi fully breastfeed coz of various reason.

Cuba tukr susu lain.. Susu tu x sesuai gn dx tu