Cyst Semasa Kehamilan

Salam.. Tadi sy ada scan utk 20 mggu n dokter detect sy ada cyst 4cm.. Adakah cyst akan hilang atau kecut selepas sy melahirkan anak nnti...

3 Balas

Depend, google mknn yg aktifkan cyst. Stop mkn or minum semua tuh. Mcm sy, mase ngandung 4 bulan scan baby tenampak cyst yg berbelas cm. So mase ngandung 5 bulan, sy kene operate buang cyst tuh. Sbb baby sy takde ruang nak mmbesar, boleh keguguran n stop mnum soya 🚫

1y ago

Puan operate cyst buang n baby ok ke?