Cyst Semasa Kehamilan

Salam.. Tadi sy ada scan utk 20 mggu n dokter detect sy ada cyst 4cm.. Adakah cyst akan hilang atau kecut selepas sy melahirkan anak nnti...

3 Balas

Wasalam sis. Awak kena jaga pemakanan tau? Jangan makan collagen-based macam soya, kicap, tauhu, tempe semua tu. Ikan keli yg dibela tu. InsyaAllah dia akan kecut. Saya pun sama macam awak ada 3 cysts yg berukuran 3cm lebih dan alhamdulillah kecut. Jaga pemakanan ea sis

5y ago

Mudahan cyst tu kecut inshaallah aamiin.. Dh lh dkt bawah kanan cyst tu takut ganggu jalan keluar baby... Tu lh risau juga tapi saya pikir positif jer lh...

Depend, google mknn yg aktifkan cyst. Stop mkn or minum semua tuh. Mcm sy, mase ngandung 4 bulan scan baby tenampak cyst yg berbelas cm. So mase ngandung 5 bulan, sy kene operate buang cyst tuh. Sbb baby sy takde ruang nak mmbesar, boleh keguguran n stop mnum soya 🚫

1y ago

Puan operate cyst buang n baby ok ke?

Saya pun sama ada cyst