cyst di awal kehamilan

assalammualaikum .. sesiap dkat sini pernah ad cyst di awal kehamilan ? adakah cyst tue akan kecut dgn sndri atau akn mmbesar ? sya pregnant 12week .. scan di kk tadi doc ckap ada cyst tapi kecik jaa .. normally akan hilang msa 2nd trimster .. tapi sya risau akan terus mmbesar .. sesiapa yg pernah ad bleh kongsi pengalaman tak ?

1 Balas

normal tu biasa memang akan hilang pun . tapi tetap kena follow up next scan tengok membesar tak . tak payah risau. inshaa Allah takde apa2

3y ago

yea kaa , next month kena scan blek .. hrap2 kcut laa .. thankyou yea sis🥰