Cyst 4cm Kandungan Usia 7 Mggu

Haii, nak tanye pengalaman ibu2 yg ade cyst ketika kandungan masih trimester pertama? Kandungan sy bru 7 mggu lebih, tbe2 ade spotting... Sy pegi scan doc bgtao kantung dah nmpak tetapi di belah kanan ade cyst 4cm...

11 Balas

Saya masa 5w dapat detect ada cyst belah kanan juga. Masatu baru nampak kantung je.. 2minggu lps tu saya scan lg nk tgok alhamdulillah janin dh nmpk tp cyst masih ada. N alhamdulillah another 2minggu lps tu scan lg cyst tu dh hilang. Masa dpt tahu saya selalu positif . Mintak Allah lindungi kandungan saya. Alhamdulillah baby saya dh 2 bulan dh skrg .. syukur pada Allah..

I also had cyst in first trimester, but then I don't give. Sis try to talk to ur baby in ur womb to fight the cyst by kick and shrink the cyst, give enthusiasm to baby and pray more. Bcoz I did it with full of belief and now I'm in 3rd trimester where doctor said there is no more cyst. With God Grace it's disappear.

Saya kandungan bru 3mggu tp ade doc kata kemgkinan ade cyst 2cm . Tp doc kata normal bila setgh perempuan mngandung ada cyst. Sbb smua perempuan ada cuma aktif and tidak je . So skrg ni sy banyak amalkan makan buah yg boleh kecutkan cyst n sayur2 yg boleh kecutkan cyst. Sis boleh google.

Sy pn ada cyst masa 1st trimester.. Tp lps tu hilang sendiri.. Doc pn x concern sgt sbb die ckp cyst tu boleh hilang sendiri.. Yg penting jaga permakanan.. Tnya doc klau rasa musykil.. Insyaallah doc akn terangkan..

elakkan makan ayam dan soya.. sy dlu pn ada cyst.. elak mkn tu.. pastu byk kn mkn buah delima.. alhamdulillah cyst mengecut.

Kalau doc kesan ade cyst awal2 dia akan buat appoiment untuk jmpa pakar. So better you rujuk hospital ye

Pantang makan..bawah 5 cm boleh kecut lagi..bergantung pada Cara permakanan...sy dlu 6cm alhmdulilah kecut

3y ago

makanan apa yang blh kecutkan..

Sama la sy... Td scan kat swasta... 6week tp bleeding... Dan ade cyst belah kanan... Down sngt rasa...

4y ago

Sama sy sis... 6week bleeding... Dan ade cyst belah kanan😭

Boleh jadi dia kecut bila baby makan besar. Doktor ada set appointment dengan doktor pakar?

5y ago

Sebab kn 24 julai baru nj bukak buku dekat kk so doc tu suruh tggu je date tu nti tnjuk kt kk..

sama lah mcm saya😔