Alhamdulillah scan 8 mggu cyst da hilang

#firstbaby #1stimemom pada mggu ke 5 sy scan di klinik swasta tapi waktu ni cuma nmpk kantung kosong sahaja dan yg paling ketara nampak adalah cyst sebesar 3.6sm. Alhamdulillah syukur smlm genap 3 mggu sy scan lagi pada mggu ke 8 kehamilan janin da kelihatan siap nmpk hearbeat sekali yg bestnya cyst saya da hilang. Pada ibu2 hamil kalau doc nampak ada cyst pd awl trimester tu jgn risau tau jaga makan n jgn stress2 In Sha Allah baby selamat cyst pun mengecut. Saya doakan utk para ibu dan baby selamat.

4 Balas

Betul tu bukan semua cyst bahaya. Awal pregnancy ada cyst tu dr kata bukan perkara membinbangkan, klu dia cyst yg biasa bila kandungan dah besar akan hilang sendiri sbb cyst tu dia akan support pregnancy. Saya masa scan awal2 dlu ad gak, masuk 10 minggu dah takde. Tak de amalkan apa2, sesetengah dr yg saya baca dia x akan cerita pun pada patient sbb takut patient risau😅

Tips pemakanan sis ada x utk kcutkn cyst

Alhamdulillah... Aminnm #TAPSupermoms

ada mkn apa2 utk kecutkn cyst tu??