Delivered 38w 1d

Salam. Sy dah bersalin secara normal 38w 1d. Alhamdulillah,urusan sy dipermudahkan. Pagi semalam perut sy mengeras disertai rasa nak membuang air besar. Sy masuk ke tandas,tp tak juga berak. Lepas tu,perut sy mengeras lg disertai dgn badan sy mulai menggigil. Rasa tak sedap hati sy terus mandi. Sy ajak husband ke hosp,sampai hosp pukul 10 pg. Nurse buat VE,masa tu 3cm. Sy terus ke labour room dan buat ctg. Masa tu Allah je yg tahu kesakitan sy alami,bila dah 7cm doc bantu pecahkan ketuban. Kejap je lepas tu sy selamat melahirkan baby boy pukul 11.20pg. hanya 1 jam 20 minit jarak sy bersalin masa sampai di hosp. Skrg sy dah discharge dr wad. Baby pun dah buat bsp dan semua ok. Sy doakan semoga ibu² yg belum bersalin dipermudahkan urusan. Banyak² berzikir semoga dikurangkan kesakitan

41 Balas

Alhamdulillah tahniah mommy,,sy dur 8march ni tp kemarin scan bby songsang pulak,,kandungan 36week utk bby pusing balik sgt2 nipis.so kna refer ke pakar O&G huhu,,kma bersalin awal dri due sbb kedudukan bby kepala atas dn kaki d bawah,and sy pernah czer sblum ni,,xboleh buat ECV sbb mudah bleeding .doakan sy ya mommy,

1y ago

Semoga dipermudahkan urusan Miss Honey, Saya pun ada pengalaman anak first songsang dan akhirnya saya tpaksa jalani pembedahan sbb air mentuban pulak kurang, doc takut baby lemas. Alhamdulillah allah permudahkan. Sekarang pregnant anak ke 2, due bulan 5 InsyaAllah, semoga kita ibu2 semua dipermudahkan segala urusan, Aaminnn🤲

@Qis ye sis. doc nak tau sama ada baby ada kencing manis dr ibu atau tak ada. tp baby still duduk dgn ibu dlm wad. yg ni utk gdm on dc shj. ada yg sy dengar kalau ibu gdm on insulin baby akan masuk NICU

alhamdulillah tahniah sis..semoga sis Dan baby sentiasa sihat² selalu.. selamat berpantang sis...best dpt jadi ibu..doakan sy jugak dpt Rasa mcm mana wanita² ibu² luar Sana...

1y ago

Alhamdulillah,tq sis. sy doakan semoga sis berjaya jd seorg ibu. aamiin

Alhamdulillah.. mudahnye awak bersalin.. tahniah & selamat berpantang.. Doa kan sy pula ye..smoga mudah mcm awak untuk bersalin.. harap tak lama dlm LR nty..

1y ago

tq sis. semoga urusan sis dipermudahkan. aamiin🤲🤲

Alhamdulillah sis.. tahniah dan selamat berpantang..sy menunggu hari 🥰..skrg dh rse sakit kt ari2 tu kerap sgt...tgh tggu tnda2 je niy.. selamat berpantang ya sis..

1y ago

sme la due kita..sy bru check,ada keluar tanda2 coklat pekat..bila jln lme2 sikit akn rse sakit..sy dh x sbr nk jmpe bby.. semoga dipermudahkan segala urusan.. insyaallah aminn..

Semoga saya bersalin nti due mac ni dipermudahkan segala urusan dan cepat melahirkan bayi di kurangkan rasa sakit Allah humma aamiin..🤲

1y ago

Aaminnn 🤲

alhamdulillah selamat berpantang awak. kalau x keberatan blh share ke zihir yg awak amalkan?

1y ago

terima kasih sis. Alhamdulillah. semoga urusan sis dipermudahkan,amalkan zikir Nabi Yunus ye. jgn lupa minta maaf dgn suami juga ya

Alhamdulillah sis,tahniah☺️selamat berpantang..mudahnya bersalin,semoga saya nanti mcmtu juga,dimudahkan..inshaallah,Aamiin

1y ago

Sama-sama☺️alhamdulillah,terima kasih atas doanya sis🥰

aamin ya mujiib... terima kasih ats doanya..alhamdulillah.. tahniah puan... selamat brpantang.. semoga puan dan baby sihat2...

saya 39w 3day..semlm masuk wad .keluar lendir darah...hari buka ini baru buka 3cm.. doakan saya bersalin normal ye...

1y ago

semoga urusan sis dipermudahkan. sama mcm sy,dtg hosp bukaan 3cm. banyakkan berdoa ya,amal zikir nabi yunus. in shaa Allah,dipermudahkan semuanya