Delivered 38w 1d

Salam. Sy dah bersalin secara normal 38w 1d. Alhamdulillah,urusan sy dipermudahkan. Pagi semalam perut sy mengeras disertai rasa nak membuang air besar. Sy masuk ke tandas,tp tak juga berak. Lepas tu,perut sy mengeras lg disertai dgn badan sy mulai menggigil. Rasa tak sedap hati sy terus mandi. Sy ajak husband ke hosp,sampai hosp pukul 10 pg. Nurse buat VE,masa tu 3cm. Sy terus ke labour room dan buat ctg. Masa tu Allah je yg tahu kesakitan sy alami,bila dah 7cm doc bantu pecahkan ketuban. Kejap je lepas tu sy selamat melahirkan baby boy pukul 11.20pg. hanya 1 jam 20 minit jarak sy bersalin masa sampai di hosp. Skrg sy dah discharge dr wad. Baby pun dah buat bsp dan semua ok. Sy doakan semoga ibu² yg belum bersalin dipermudahkan urusan. Banyak² berzikir semoga dikurangkan kesakitan

41 Balas

Kalau perut mengeras + rsa nk berak tu mmg tanda nk bersalin ke? Ghisau pulak sbb 3-4 hri mmg rsa mcm ni

1y ago

biasanya sakit bersalin ni ikut pengalaman sy,sakitnya berulang dr perut ke pinggang@pinggul. kerap sakitnya,buat tak senang duduk. sis boleh je terus ke hosp utk cek,kalau belum ada bukaan lg nurse akan suruh balik juga. tp utk kes sy,anak 3 org terus warded sebab bukaan ada dan potensi bersalin awal tinggi. sis pergi je maternity wad ye.

doakn sy dpt b'salin normal jgk,due doc bg 23/3.kena b'salin mggu 38 sbb ada darah tgg.doakn sy ya semua 🥹

1y ago

semoga urusan sis dipermudahkan. amalkan zikir nabi Yunus ya,minta maaf dgn suami setiap hari. semoga Allah perkenankan doa kami semua. aamiinnn🤲🤲

tahniah.. selamat berpantang.. mudah bersalin..anak ke berapa tu? boleh share tips2 yg sis ada amalkan tak?

1y ago

Alhamdulillah,terima kasih sis. sy masa mengandung tak ada pantang larang semua tu. cuma sy amalkan zikir nabi Yunus masa contraction dtg. lepas tu,mesti kawal pernafasan,jgn panik walaupun tak tahan sebenarnya. ikut je apa nurse cakap. sentiasa minta maaf dgn suami setiap hari,dan jgn lupa berdoa pd Allah semoga urusan bersalin dipermudahkan. yg ni anak ketiga sy,anak pertama sy lg mudah. sampai hosp terus bersalin. tp memang yg sy tulis td tu la yg sy buat

alhamdulillah tahniah awak. mudahnyaa bersalin. semoga Allah mudahkan urusan saya jugak nanti🥰🤲

1y ago

Alhamdulillah,tq sis. semoga urusan sis dipermudahkan. aamiin🤲🤲

Alhamdulillah, tahniah. slamat bpantang, sy 16hb ni admit esoknya kena bersalin sbb ada gdm.doakan sy😊

1y ago

tq sis. semoga urusan persalinan sis dipermudahkan. aamiinn🤲🤲sy pun ada gdm juga. Nasib baik dpt bersalin awl

Alhamdulillah sist . selamat berpantang . smga dprmudahkan jg urusan sy nnti . Aamin ya rabbal alamin

1y ago

terima kasih sis. semoga urusan sis dipermudahkan. aamiinn🤲🤲

Alhamdulillah, Tahniah & Selamat berpantang.. doakan kami semua juga.. counting days 36w da.. ❤️

1y ago

Alhamdulillah sis. sy doakan semoga sis dan semua ibu² dipermudahkan urusan bersalin dan dikurangkan rasa sakit. aamiin🤲🤲

doakn sy jgk smua dipemudahkn sgala urusan sy 37mngu kena brsalin awal sbb sy insulin. .ank ke 2. .

1y ago

aminnm

baby kene ambik bsp 4 kali jgk ke sis? mknanya baby n mummy kene stay ward ye?

1y ago

ok sis .. terima kasih ye sis. Doakan sy dipermudahkn ye ☺️

Alhamdulillah, tahniah awk…doakan Saya juga dipermudahkan bersalin awal bulan 4 nanti

1y ago

Alhamdulillah. terima kasih sis. semoga urusan sis dipermudahkan. doa² banyak² ya. in shaa Allah dipermudahkan