Due date 21/4 tapi keluar 9/4

8/4 jam4 pagi perut mengeras rasa nak kencing pastu pegi tandas then keluar lendir darah,terus pegi hosp cek cm baru 3cm. Tapi sy tak bersalin kat hosp yg sy dtg masa keluar lendir tu sy bersalin kat hosp lain(sy bersalin hosp besar) ada sebab² tertentu. Lepas ambulance hantar kat hosp besar tu then doktor cek cm masih 3 cm , berapa kali cek still 3 cm. Masa tu perut dah tak selesa , tidur pun tak boleh tapi still boleh tahan lah . Keesokan 9/4 doktor cek cm lagi masa ni baru 4 cm perut makin sakit terus doktor tolak masuk labour room. Masa kat labour room contraction makin kuat yg tak boleh bawa bincang , doktor pecahkan ketuban pastu cek cm lagi baru 6 cm tapi sakit dia tu macam nak putus nyawa sampai nurse bagi sedut gas untuk kurangkan sakit tapi rasa sama je sakit dia. Sy cubit peha , tarik rambut sebab sakit sangat dah masa ni ,nurse dahlah tak bagi teran dulu kalau belum sampai 10cm then tetiba ramai doktor dtg labour room kelam kabut, rupanya sy nak kena czer sebab darah banyak keluar tapi bukaan masih 6cm. Dalam hati masa tu takpelah czer asalkan selamat , dah tak tahan sgt masa tu. Doktor explain itu ini , pastu call husband minta persetujuan lepas dah explain apa semua kena tolak masuk bilik bedah pulak . Masa diorang tolak tu merayu kat staf nurse kesakitan , menggigil satu badan. Untung dapat staf nurse baik baik 😇 masa kat bilik bedah nurse suruh tarik nafas 2x lepas tu tak tahu apa apa dah. Doktor bius sepenuhnyaa 😬 sedar sedar je cari baby , yelah setelah beberapa jam tahan sakit kan . 😭😭😭 keluar lah seketul kesayangan mommy ni 🥺🥺🥺 pengalaman pertama 😭 syukur semuanya berjalan lancar , betulah orang kata lepas anak dah keluar depan mata sakit semua hilang . 🥰 untuk bakal bakal mommy or bakal melahrikan sy doakan korang di permudahkan segala urusan 🙏🏼😇❤ #firstbaby

Due date 21/4 tapi keluar 9/4
23 Balas

tahniah awak.putih betul ank.geram tengoknye.tak sabar pulak tunggu kelahiran yg kedua ni bberapa hari je lagi tinggal

2y ago

tq awak . semoga di permudahkan segala urusan ya 😘🙏🏼

Tahniah sis. Semoga baby membesar dgn sihat dan cergas. Sy pun baru selamat melahirkan baby boy pada 12 april haritu. Kalau ikut kan due sy 3 mei. Baby nak keluar awal. Hehe

Ya Allah seramnya baca pengalaman sis.. Harap dipermudahkan laa bersalin #firstbaby sy nanti, tacod😖.. Tahniah & Selamat berpantang sis.

2y ago

ye sis , sakit menahan contraction 😓 tq sis. semoga sis di permudahkan nanti ye 🥰

tahniah sis selamat berpantang..syukurlh sis selamat juga melahiran walaupn czer..yg penting bby dan sis selamat..🙏🏻🙏🏻🙏🏻

2y ago

ya sis syukur sgt. tq sis 😇🥰

tahniah mummy ats kelahiran baby,seronok dgr pengalaman mummy..Sy pun tgh tunggu hari lagi nak bersalin baby first 🥰 doakan Sy juga ya

2y ago

Amin 🥰

Doakan saya hujung bulan 6, walaupon ank nak msok 2 da, takot tetap ada.. ank first pon sya mcm awk.. czer jugak.. 😊

ya Allah permudahkan lah urusan bersain kh ya Allah rasa takut ade rasa excited ada

Allahu Akbar Subhanallah Alhamdulillah..tahniah mommy & baby..so cute!🥰

Hi baby, seronok baca pengalaman mommy, selamat berpantang😁

Subhanallah. Comel baby sis. Tahniah yea sis. Selamat berpantang 🥰