Kencing Kotor

Salam semua.. Sy kerap sgt la kencing kotor.. Dah on antibiotic.. Dah insert ubat.. Tp still masih ada lagi.. Rasa sgt x selesa bila kencing rasa ngilu n kerap rasa nk kencing.. Apa patut sy buat ye? Dah kerap minum air kosong jgk.. Ada cara lain x utk ubatkn? Sy baca yg air jus cranberry bgus utk masalah kencing kotor.. Klau ada gdm elok x minum ye?

70 Balas

Tu tandanya kencing kotor / urinary track infection (UTI).. banyakkan minum air kosong, pastikan vagina sentiasa kering, kerapkan tukar pantiliner.. ada org kta minum air barli.. apa² pn sis g jmp doc dlu..