Kencing Kotor

Salam semua.. Sy kerap sgt la kencing kotor.. Dah on antibiotic.. Dah insert ubat.. Tp still masih ada lagi.. Rasa sgt x selesa bila kencing rasa ngilu n kerap rasa nk kencing.. Apa patut sy buat ye? Dah kerap minum air kosong jgk.. Ada cara lain x utk ubatkn? Sy baca yg air jus cranberry bgus utk masalah kencing kotor.. Klau ada gdm elok x minum ye?

70 Balas

Terus pergi check Dr , ada infection tu namanya UTI . Bahaya untuk ibu hamil . Saya pun selalu kena . Kena marah sebab kurang minum air dan suka tahan kencing kalau dah malas nak bangun sebab penat . Mmm

Saya awal2 pregnant tu kena juga kencing kotor. Lepas tu saya amalkan minum air barli and minum air masak 2,3liter sehari. Alhamdulillah takde dah lepas tu. Yg ada darah sikit tu tak pernah pula kena.

Saya baru kena. Memang kencing keluar darah. 2nd time p klinik baru ok. Dia bg air garam and antibiotik. Masa check ada kuman, protein and darah. And saya minum air barli bagi lagi lawas

Smlm baru tanya dr pasal ni. Saya kencing tak lawas. Dr suruh minum air byk2 untuk sehari. If esok bangun pagi kalau kencing rasa sakit/tak lawas, cepat2 pergi jumpa dr balik. Takut ada jangkitan

Pernah kena..awak kena bykkn minum air masak...x boleh minum kaffen or minuman gula yg tinggi..mcm sy, seminggu tu sy paksa minum air masak n alhamdulillah urine dh normal blk..

Kencing kotor tu sis. Banyakkan minum air masak, kurangkan air manis. Lepas tu nanti buat air barli, letak gula batu sikit. Minum hari hari, insyaAllah hilang kencing kotor tu

Pernah. Lepastu, Doktor tanya ada keputihan keluar banyak ke, warna apa, berbau atau tak. Lepas tu dia suruh kita buat test utk ambik sample keputihan. Mereka akan check.

Kncing kotor tu sis... Sis bnykkn mnum air barli atau air limau. Sy mse mula2 kehamilan ari tu pon kne kncing kotor lpas sy amlkn air barli alhamdulillah kncing dh jdi normal.

5y ago

Air barli tu air apa?

sy pernh.. tiap2 hr slama smggu kne ulg alik b chek.. sy mnm air msk byk2 je.. smpai air kncing tu xde warna.. alhamdulillah skrg xde dh kncg kotor..

kena kencing kotor mungkin. sudah ke hospital? better direct ke hospital. refer dengan doktor ya. semoga semua baik baik saja 💕