Kencing Kotor

Salam semua.. Sy kerap sgt la kencing kotor.. Dah on antibiotic.. Dah insert ubat.. Tp still masih ada lagi.. Rasa sgt x selesa bila kencing rasa ngilu n kerap rasa nk kencing.. Apa patut sy buat ye? Dah kerap minum air kosong jgk.. Ada cara lain x utk ubatkn? Sy baca yg air jus cranberry bgus utk masalah kencing kotor.. Klau ada gdm elok x minum ye?

70 Balas

Meee. Masa first check up. Cara dia, memang kena banyakkan minum air masak/suam sahaja. Alhamdulillah checkup seterusnya, okey 🤗

This sounds like a UTI. Please go and see a doctor immediately. If you are pregnant, UTI can be harmful to your baby.

Saya pernah kena.. Sakit memang tak boleh tahan.. Cepat2 suami hantar saya ke hospital.. Kena tahan wad 2 malam..

Kena pegi klinik. Nnti doktor bg ubat larut tu. Sebab dlu pernah jadi mcm tu.. Lepas ambil ubat terus oke

Saya sis, tapi tak teruk. Makan antibiotik sampai habis InsyaAllah okay. Minum air masak banyak banyak

kencing kotor tuuuu...beli bali d kdi n rebus buat air.. mnum ari2.. nti bru lawas kencing nye

Mnum air barli tnpa gula..Tpi klu ade tu doc bg ubt antibiotik dgn ubt suh kncing lawas

Kencing kotor sis, macam saya kena tahan wad n kena banyak minum air masak

mungkin kencing kotor sis. try minum air barli. kalau tak okay, consult doc okay.

Amalkan minum air barli sis...sy dlu pn prnah kena..sy amlkan mnum air barli je