Faint Line

Salam semua.. ? minggu lepas doc scan rahim sedikit kembang & bila buat upt test naik double line tapi test line samar2. Doc kata dlm 2 minggu mcm tu. Doc sarankan kalau nk lebih yakin, boleh test guna clear blue digital. Tapi result not pregnant. Rasa sedikit sedih & next scan 12/6. Patut ke sy tgu smpai 12/6 ataupun sy kena pergi lbh awal?

7 Balas

Salam sis haii. Jangan risau nanti try lg. Mungkin baru lagi. Sebb saya last year check upt masa 6/10 takda apa apa lg. So saya mcm biasa lah berlari, main badminton, lompat lompat semua, kebetulan takda alahan awal awal tu. Then check 30/10 (masa ni check pun sebb tetiba tengok youtube video org makn loyaaa yang amattt) dah nk masuk 8 weeks. Jadi jangan risau, nanti cuba check lg. 💪 now dah nak masuk 35weeks. Alhamdulillah.

5y ago

Alhamdullilah.. thanks & take care sis 😁😁

sy pun mcm ni masa 2 weeks...antara ada dgn xde..m.o scan kosong xde ape dlm rahim..tapi sy cek upt ade double line..then kena buat further check up dgn pakar sbb takut pregnnt luar rahim...after further check up..alhamdulillah elok je ade..tp masa tu pakar pakai scan yg advance sket..masuk ikut bwh...xpakai yg atas perut..

4y ago

Sakit tak sis masuk scan ikut bawah ?

jgn risau sis insyaAllah ada rezeki sis... saya pun pernah alami mcm sis... 11/4 saya pakai clearblue digital hasilnya "not pregnant"... 14/4 saya pakai clearblue lg hasilnya "pregnant 4-5week" allahhhhh sabar jela.. main2 pulak upt ni...

4y ago

Clear blue digital tu nk beli kat mana. Berapa ya

Just tgu sis.. 1st scan on 3weeks after miss period 5days tak nmpk ape and doc said tgu another 2 weeks.. Alhamdullilah bila scan nmpk kantung.. Then another scan on 10 weeks nmpk baby dah..

5y ago

Congrats sis.. semoga sy pun dpt kabar berita gembira mcm ni utk next scan 😊

Hi mommy tunggu pun ok. Baru 2 weeks, clearblue akan tulis pregnant 1-2 weeks bila kita pregnant 3-4 weeks (mmg pelik sikit). So kita just doakan Baik2 ya.

5y ago

Tq sis.. sy mengarapkan yg terbaik 😁

nanti cuba test semula harap2 double line n nk share ni jumpa ni di fb kredit to nadzatul

5y ago

Tq sis.. agak risau juga sbrnya. Sbb simptom2 preggy tu tkde.

mcm mana u.. ade perkembangan terbaru

5y ago

ok take care