Clear blue digital negative, upt cassette positive

Hai semua, saya ada test upt cassette dapat result positive tapi samar2. Lepas 3 hari saya ada check guna clear blue digital keluar not pregnant pulak. Tapi bila buka strip dalam clear blue tu ada double line tapi samar2. Positive ke negative ni? Ni saya check 5 hari before missed period. Ke terlalu awal?

Clear blue digital negative, upt cassette positive
2 Balas

skrng pregnant ker sis???sbb sy punya kazen cek guna clearblue plus minus tuu ada line samar . . . guna clearblue digital not pregnant tpi bila buka strip 2 garis mcm sis punya ni . . kemungkinan dia pregnant ker???

1y ago

sorry lambat sis. saya haritu chemical pregnancy sis

Mungkin terlalu awal Puan. Puan tak missed periode lagi kan?

2y ago

InsyaAllah positif dah tu, tunggu genap 2 minggu lewat period, baru repeat upt cassette, berdasarkan pengalaman,CBD ni akan detect bila HCG pekat sahaja, tak kira lewat berapa hari sekalipun. HCG rendah/lambat pekat cam saya ni mmg takboleh nak detect awal guna UPT mahal, saya 2 minggu lewat period, test UPT cassette Mamma Perfect tu je..naik samar, pakai strip watson guardian lagi lah samar, padahal dah 2 mggu lewat, pakai CB yg biasa plus minus tu negative, hari ke 16 lewat period. pagi test cassette line terang mlm tu pergi scan, nmpk kantung 5 weeks 4 days..