Period lewat, upt -ve, opk +ve ?

ibu2, sy dh 10-12 hari lewat period. dalam 5 hari dah sy test upt kadang samar2, kadang -ve. pagi ni sy test guna clear blue digital not pregnant pulak. tapi bila test opk semalam n harini +ve, line test lagi terang dari line control. sy pregnant ke? sy tak pernah tak period. ada yg pernah mcm sy tak?#bantusharing #pleasehelp . #Second_Baby

2 Balas

awak ada trace opk masa subur tak? mmg cycle ni awak prasan dh subur ke? possible opk +ve pregnant (jika sudah delay priod)..juga kalau katakan awak lmbt ovulate, mgkin baru nk subur... jika priod awak regular, by right delay smggu dh nmpk dh naik double line... jika priod irregular, ada yg 2 mggu -4 mggu delay bru nampak upt positif.. kalau awak rasa ragu2, boleh cuba test lg seminggu...atau buat ujian darah beta hcg..lebih tepat masa awak test upt, buat first urine lps bgun tidur(jgn minum air) ..masa awak test opk, pkul brapa awak test?

1y ago

mungkin pregnant kot sis :)..sy pn mcm ni hr tu ..first opk sy test sblm solat asar...naik t line terang..thrn esoknya sy test opk dan upt...naik t line jg teranh dua2 even guna first urin

mungkin masalah hormon, tapi apa2 pun banyakkan rehat. check lagi seminggu