keliru kecewa sedih

Saya dah buat 5-6 kali test upt (berlainan brand) semua naik double line tapi samar Last sy try clear blue keluar pregnant 1-2 weeks Baru sebentar tadi sy pergi klinik guna upt klinik tu sendiri Dua upt result negative 🥺 Allahu akhbar 😭 Bila sy tunjuk result upt 5-6 test naik dua line salah satu samar Doc cakap semua negative Bila sy tunjuk result clear blue yakni pregnant 1-2 weeks, dia diam dan dia ckp mungkin misscariage or mengandung luar rahim Allahu buntu Sedih kecewa Hm

keliru kecewa sedih
25 Balas

Jgn sedih,,insyaAllah ada tuu.. Mmg kdg result upt tuh ndag bleh prcaya,,sya pun knak jga,, Cek drmah nmpak positif,skli gi klinik negatif plak.. Sedihlah,tpi sbb tak mau kcewa sya biar jer sampai 2 bln sya diam jer,,walau rsa mngidam tuh ada,smpailah hri tuh sya tak tahan dah nak cek upt lgi.. N result hri tuh positif... Sbar jer,,berdoa byk2🤗

4y ago

Saya gugur sis Bleeding hm

Awal lg sbb dkt clear blue tu tulis 1-2 weeks. Saya dulu upt biasa dah pekat, bila test clear blue dia tulis 3+. Awak test lg sekali 2 minggu lg. Jgn sedih. Teruskan berdoa dan jaga kesihatan. Saya dulu doktor siap dah buatkan Surat ke hosp sbb suspect mengandung luar rahim. Tp sy x pergi pun hosp. Saya tggu lg 3 - 4 weeks bru pergi scan lg sekali dkt klinik lain. 😊

4y ago

Sy tak sempat tunggu 2 minggu Ada dark brown spotting sy bangun subuh tadi sis Pergi hkl check upt negative 😔 Kemudian sy refer klinik swasta pakar ibu dan anak Kt sana sy terus scan Alhamdulillah ada kantung nya Cuma masih terlalu kecil Lagi 2 minggu sy perlu dtg utk scan semula Doc ada bg ubat kuatkan rahim

Nasihat dari sy, kalau upt samar or clear blue result 1-2weeks kena bawak bersabar. Its toooo early. Still 50-50 untuk kandungan menjadi or sebaliknya. Result macam ni memang doc akan cakap negatif. Tunggu at least 2 minggu lagi then check lagi. Kalau dah period, boleh jadi chemical pregnancy.

4y ago

Terima kasih sis 🥰 Bila dah check dgn Doc, sy pun menunggu kemungkinan period. Sampai hari ni masih belum keluar darah period. Cuma spotting brown secalit dua. In sha Allah kalau masih belum period, lagi dua minggu sy check semula

Kalau upt line samar jgn la letak harapan sgt. Sy dlu pn cmtu. 3kali buat upt sume double line tp samar. Seminggu lewat period tetibe sakit perut n klr spotting. Lama2 drh makin byk. Pegi klinik buat upt negatif. Scan pn kosong. So doktor kata not pregnant, just normal period. Sedihnya lahai.

4y ago

Yeke sis 🙁 Allahu Kalau ada rezeki sy alhamdulillah syukur, kalau tak ada mudah mudahan sy diberi kekuatan Amin yarabbal alamin Moga kita sama sama dikurniakan cahaya mata ya sis Amin ya Mujib

Terlalu awal bah sis klu clear blue tulis sana 1-2 weeks umpama 3weeks dkt 4 weeks je kndungan sis.. biasa 4 to 5 weeks genap baru upt biasa akan nampak line samar sis.. sabar ya sis . Awal sgt confirm g klinik mukin tu sbb negatif.. tngu hinga 4 weeks +++ days kah baru cek balik ya..

4y ago

Sy pergi klinik sbb ada light brown spotting sis. Tak sangka pula pergi klinik negatif Sedangkan sy sudah cuba mcm mcm brand upt semua naik double line cuma samar di test line

Mungkin kandungan puan masih terlalu awal..kalau puan tak ada bleeding..cuba buat UPT lagi lepas seminggu @ 2 minggu..saya pun sama..doktor minta repeat scan lepas 2 minggu..tapi saya tak ada rezeki..belum sempat repeat scan,saya bleeding..puan doa yang baik-baik..be positive...😍

4y ago

Puan bleeding tu puan ada scan tak? Sbb sy ada dark brown + bleeding spotting subuh tadi Tp scan di klinik swasta pakar ibu dan anak Alhamdulillah ada kantung Lagi 2 minggu sy perlu scan semula

Terlalu awal sis cek ... Doktor ckp mcm tu xnk awak berhrap... Kdang2 cek awal2 ...tahu2 misscrge .. just jaga dri baik2 yer ... In shaa allah ad rezeki sis ni.. okey.. doa yg baik2 je try 2/3 minggu lgi ... Nak scan pon xnmpk lagi ... Sabar dan bnyak berdoa tau 🥰

Sabar sis.. sebaiknya tunggu lagi 3, 4 minggu baru test lagi sekali. Sbb maybe masih terlalu baru. Hormon mengandung tu lupe nama apa pun maybe belum dpt detect. Sabar dulu ye sis. Selalunya kalau test guna clearblue digital tu 4-5 week Inshaa Allah confirm sis mengandung.

4y ago

Tulah puan Banyak kemungkinan Kalau betul ada rezeki sy, moga Allah beri petunjuk. Amin yarabbal alamin Terima kasih ya Puan..

Still terlalu awal. Selagi takde bleeding then u r fine. Rehat banyak sikit, kalau boleh bedrest je. Selagi line samar, memang doc akan bgtau it's negative. So nanti repeat upt dalam masa seminggu dua lagi. By 8 weeks dah bole confirm dgn doc abt the pregnancy

4y ago

Ada spotting brown keluar semalam Tak banyak sikit sikit cenggitu Sy kerap tukar panty liner utk monitor Sy dh start sakit macam nak period semalam Itu yg sy risau dan terus pergi ke klinik malam tadi Terima kasih sis In sha Allah

Awal2 pregnant dulu pun g klinik buat test doc ckp akan ade possibility result -ve kalau test waktu tghari ke ptg. Cuba sis test tu awal pagi. Air kencing slepas bangun tido. Takpun tggu lagi 2 3 minggu. Insha Allah ade rezeki sis ❤️ jgn sedih2 k

4y ago

Upt test kt klinik tu sy pergi waktu malam. Maybe tu sbb negative Yg sy buat sendiri di rumah semua sy test waktu subuh Air kencing pertama Positive tp samar