Tiada kantung

Salam nk tnya sy dh 2 3 kli test upt naek double line tpi samar2..sy try lg test guna clearblue digital naik pregnant 2-3..dh 2 mingu lwt period..sy pergi scan di klinik td doc ckp xnampak lg kantung..kosong je..tpi rahim menebal..adakah sy pregnant..confius sgt..

1 Balas

Ada 2 kemungkinan, masa awal mmg susah nak nampak sbb terlampau kecil.. Kalau pergi scan awal2 msti doctor suruh dtg blk repeat scan dlm 8 weeks.. Lg 1 mungkin boleh kena pregnant luar rahim, mcm sy dulu.. Scan tak nmpk tp urine positive, last sakit perut then bleeding terus refer hospital.. Tgk2 melekat dkt fallopian tube