daftar buku mengandung

Salam semua. Lega sgt hari ni sebab pg td dah selesai buka putih dkt KKIA. Lamanya urusan td,3 jam lebih baru siap. Yg paling nervous sebab kena ambil darah 5ml. Banyaknya kena ambil darah sampaikan rasa ngilu dekat lengan. Nasib baik saya ada bawa buku yg lama, jd nurse refer dkt buku tu je. Next appointment kena munum air gula sebab bmi overweight. Hmm. Btw hb smua ok. Yg mana sis2 yg blm buka buku tu cepat2 pegi klinik ye. Sy daftar 11 w 6 d ikut kiraan nurse

4 Balas

Ade tak mummies out there yg plan to bersalin kat private, tp buka buku pink juga juz in case and ikut syarat je kan, nak tanya, if da buka buku pink tu, follow up gomen still kene buat juga ke ye secara details like every month ke, Eventho kita mmg plan nk bersalin di private, kalau tak buat follow up gomen, boleh ke? Takpe ke?

5y ago

Kalau nak bersalin kat private kena buka juga buku dkt klinik private. Buku tu penting utk doc tahu whether sis ada masalah kandungan atau tak. Nanti doc akan refer je dkt buku sis bila sis dah nak bersalin nanti. Apa2 pun sis tanya dekat private hosp yg sis mau booking utk bersalin nanti. Mana tahu lain hosp lain procedure

Ok la tu sis 3jam siap suda.. sya buka buku 3mgu lalu, dri pagi smpai petang d hosp.. 😂

5y ago

Tq sis. Saya pun doakan sis dan baby sihat walafiat. Saya dulu anak first hb memang sgt2 tak ok. Hb paling rendah 7.2 je. Sampaikan doc suspect saya ada thallasemia.kalau sis tak blh makan ubat hematinik dr kkia sis mnta nurse tukar obimin. Obimin sebiji sehari ja makan. Cuma besar sedikit pil nya

hari esok baru nk buka 9 weeks

Alhamdulillah