Buka Buku pink

Mommy2 yg dah ade pengalaman buka buku pink, Lama tak proses nk buka buku pink? Ambil masa dalam brp jam ye? Document ape yg kena bawa semasa buka buku pink? Esok nk ke kk buka buku pink .. 1st time mommy ni

6 Balas

Dtg pagi2 dlm 7.30 dh beratur. Proses lebih cpt n xtgu terlalu lama. Sy dlu dlm kol 10 siap dah. Jgn lupa bawa pen n bil air untuk buktikan alamat tmpt tinggal. Pen untuk isi maklumat dlm buku pink. Nanti nurse akan tya sejarah keluarga ada sakit apa, tarikh pkahwinan, jenis darah (kalau tahu).

Sebaiknya sis kena kol dulu kk yg trdekat utk buat appointmnt, nurse akan bagi masa,tarikh, and dokumen ape yg perlu dibawa.. musim2 covid nih, klu dtg awal pagi tapi xde appointmnt kang nangis x berlagu jek balik ksong gitu, hehe..klu dh ade appointmnt, sila la hadir paling awal, mmg skejap jek urusan dia biasanya..

anak first mungkin amik masa sikit.. kalo ank kedua ketiga tu xpe dah..bg je buku pink lama... dorg follow situ je...

Buka di kk shah alam sek7. Drpd pukul 8pagi sampai 1 tgh hari. Bawa ic n scan baby je.

Kk kt tempat saya kene bwk ic dan salinan surat nikah or kad nikah

3y ago

buat oppoiment ke tak

kejap je