Buku Pink

Salam biasa kita boleh buka buku Pink pd week berapa ye. Nak kena Bawa dokumen apa. Pergi terus KK atau dia bg tarikh dlu. Sebab nk ambil cuti takut lama prosedur. Suami kena ikut sekali utk ambil darah jg ke? Maaf bertnye , anak first ?

13 Balas

Nak kepastian blh call kk terdekat dulu tya sbb ada kk x blh buat terjah je buku pink. Nurse yg handle kwsn rumah kita ada hari² utk check up. Sy bw sesiap sijil nikah senang klo nurse tya ic suami ke apa. Sy tnjk sijil tu yg ada ic suami nama penuh utk dorang tulis dekat buku. Yesss better pergi dgn suami utk lengkapkan ambl darah suami sekaligus. Mcm sy dulu terjah hr isnin, suami pun ambl cuti dah. Rupanya kwsn sy hari khamis. Terpaksa sy dtg smla hari khamis tanpa suami. Tp suami dtg hari lain la utk ambl darah permulaan tu. Week ke berapa??? Once dah positif hamil, terus buka buku pink. Senang nurse nak pantau dr awal.

se elok nye sebelum 12weeks..lau tak nanti kena bebel..😂..biasa buke buku pink nie atas kawasan kg jgk..setiap kawasan dh di tetap kan hari dye..mcm kawasan kg sy ari ahad and selasa..ari isnin dan rabu kawasan kg lain plak..husband pon better ikut sekali sbb dye nak buat ujian tuk hiv..cucuk sikit je kat jari..

Terus ke klinik ja sis... Tp sblum tu sis pg scan dulu d klinik swasta.. nti time buka buku sis bawa tu gmbar scan, sijil nikah, 2 keping pic husbnd n wife n foto copy ic kmu dua... Husband kena ikut skli...

Depends pd kk. Sbb prosedur lain2. Sy dlu dtg terus dpt bkk buku. Then xde plk kena bwk pape dokumen. Husband pn xikt sekali. Try call dlu atau walk in je utk bertanya. Mana tau boleh trs bkk.

Saya dulu buka buku pink da 10week.. Saya bawa kad nikah je.. Senang sb lengkap siap ade gamba kite n suami sekali.. Suami pun kene ade mase tu.. Sb nak ambik darah utk HIV test..

Sy call dulu KK, kemudian nurse bg date utk dtg buka buku pink. Masa call boleh tanya nurse, sbb sy rasa lain klinik mungkin lain prosedurnya..

Pergi dulu tanya bila tarikh nk bukak buku . Nanti bwk sijil nikah je time nk bukak buku tu . Lama jugak lah nk tunggu

Bila pregnant je trus buka buku pink sis,bawa salinan ic suami&isteri 2 keping,slinan sijil nikah 2keping

suami nanti lps bt buku , nrse akn buat hiv test . tu jerr .

5y ago

Oo. Suami kena dtg sekali jg. Ok tq puan

plg lewat 12wks, pergi trus klinik desa atau kk