Appointment kk

Hi mummies, normally time pergi buka buku pink, nurse akan terus bagi date utk next checkup ke? Sy hritu buka time 11 weeks, nurse bgi next appointment minum air gula je nk check GDM (12 weeks) . Habis minum ambil darah semua, nurse tkda bagi date next appointment. So sy kena call untuk dptkn next appointment ke?

8 Balas

Mmg ada next app.. boleh cek dlm buku.. n kalau tak kol tu okey keputusan nya nanti tanya laa waktu jumpa dikk , kalau tak okey mereka kol siap2 suruh kita jumpa besok jugak 😁 ni pengalaman sayalaa next app 12/6 (contoh) dia kol 1minggu lagi nak next app sbb result hb saya tak cantik , dia suruh esok jugak dtg ke klinik 😁 pastu 12/6 pergi untuk cek up lagi

mesti nurse ada bg tarikh & masa next appointment untuk trimester pertama. kk tmpat sy, nurse tanya.. tarikh & masa dia yg suggest.. kalau kite boleh dtg ke atau tak. klu kite ok, dia print semua data & tampal dlm buku pink. depends kk tmpat sis, sama ada dia tampal atau dia tulis dlm buku pink.

klu pngalaman sye, sbulan slepas 1st checkup tu la my next appoinment.. slalunye ikut zon.. zon sye hri rabu.. so 4 mggu slepas tu hri rabu.. awak bley check kt buku nurse ade tulis/ tmpt sye nurse print sume data & tampal dlm buku pas tu dia highlight next tarikh..

next appointment sebulan kalau tkde isu apa apa. nurse tak berani nak bagi appointment date kat awak lagi tu sebab tggu result air gula. kalau sgkut, akan dapat tarikh appointment awal, kalau tak sangkut ikut normal la sebulan sekali.

sllu nurse xbg date lps mnum air gula sbb dia tkt kita sgkut gdm .. tp klo lps 2hari dia xcll , sis blh cll tnya result .. klo x sgkut , dia akn bg date utk next app .. tu pglmn sy last week ..

klau minum air gula..xperlu app dh untk kptusan slps minum to....kptusan akn dpt next app check up perot shj..klau xde sgkut GDM...klau sgkut..dorg akn cll je...

Minum air gula waktu pagi kan? Petang tu ada datang balik tak untuk ambil keputusan mogtt? Normally lepas tu nurse ada bagi tarikh seterusnya, ada tulis dlm buku pink

9mo ago

Nurse kata kalau sangkut akan dapat call, kalau tkda call means tk kena gdm 😅 tu sy confused tu sbb nurse takda sebut kena dtg balik utk dptkn result

Cuba awak check dalam buku ada date untuk next appointment tak? Kalau result awak okay, nurse/doktor akan review result masa upcoming appointment.