Nur Khalisya, Malaysia

mommy of one cute little princess

About Nur Khalisya

GATAL DAN BENGKAK
Pregnant kali kedua berbeza dgn yg pertama. Kali ni badan saya tiba2 gatal. Lepas tu timbul bengkak d kawasan yg gatal tak kisah la di kaki,tangan atau paha. Mommies ada pengalaman mcm ni jg ke?
Ada sis.. Sy pun sama. Habis berparut kaki tgn & bdan sbb xsedar garu time tido. Sedar pagi tgk dh luka2...
daftar buku mengandung
Salam semua. Lega sgt hari ni sebab pg td dah selesai buka putih dkt KKIA. Lamanya urusan td,3 jam lebih baru siap. Yg paling nervous sebab kena ambil darah 5ml. Banyaknya kena ambil darah sampaikan
..read
Ok la tu sis 3jam siap suda.. sya buka buku 3mgu lalu, dri pagi smpai petang d hosp.. 😂
Ade tak mummies out there yg plan to bersalin kat private, tp buka buku pink juga juz in case and ikut syarat je kan, nak tanya, if da buka buku pink tu, follow up gomen still kene buat juga ke ye sec
..more
Alhamdulillah
hari esok baru nk buka 9 weeks
morning sickness
10 weeks morning sickness getting worse. Pedih ulu hati. Makan apa pun semua keluar balik.😭😭😭
Tq sis. Sekarang ni rasa mcm nak nangis je. Yg ni pregnant anak kedua. Tapi morning sickness lg teruk dari anak pertama.
byk kan bersabar sist , dlu sy mula2 mcm tu tp lama2 ok lah .
kkia
Salam mommies. Kalau baru nak buku pink dkt KKIA kena bawa apa ye selain dokumen pengenalan diri & suami serta sijil nikah? Kena bawa gambar [email protected] scan baby dlm kandungan tak?
Sorry tanya mommy semua. Saya dah lama tak pregnant. Kot2 ada perubahan baru peraturan dkt KKIA tahun 2019 ni. Sebab last saya buka buku pink tahun 2014. Dah lama sgt
jerawat
Salam. Ada tak mommies yg baru trimester pertama jerawat tumbuh subur kat muka? Bukan jerawat biasa ye mommies. Jerawat batu yg sakit bila tersentuh. Adoii seksa sangat. Jerawat sis dekat bawah bibir
..read
Salam. Sama la sis. Masuk trimes baru hilang dah.
jarak jauh
Salam mommies. Saya mengandung anak ke dua. Tapi jarak antara anak first dgn yg skrg ni 5 tahun. Mommies ada pengalaman melahirkan anak yg jauh jarak ni x? Skrg ni pun saya mcm lupa cara nak meneran
VIP Member
Wasalam. Sama mcm saya. Gap 4 tahun... Kali pertama meneran ok, kali kedua meneran kena mrh sbb doc ckp sy tak reti teran. 😅😅😅
selesema
Salam sis semua. Saya pregnant dah 7 weeks. Ni kehamilan yg kedua. Sekarang ni saya kena jangkitan selesema. Rasa sesak dada ja sebab susah nak bernafas. Hidung tersumbat
Panadol soluble tu selamat ka sis
Blh mkn pil selsema. 1biji..