Alhamdulillah, finally😭😭😭

salam semua. haritu sy ada post ttg baby sy yg baru 2 hari tak pandai latch tu semua & sy give up nak df. so sejak 2 hari sampai harini 12 hari sy bg campur, pam susu & topup fm. haritu suami sy belikan nipple shield baru & bentuk lain sikit. sy tergerak nak cuba harini & Alhamdulillah sgt2 baby boleh latch & berasa la dia hisap sampai tertidur & nampak dia kenyang. sy perhati juga cue dia telan, takda bunyi clicking tu semua. harap dia mmg dpt la bm sy & boleh konsisten. terima kasih semua yg bg semangat kt sy haritu dgn kata2 yg amat positif. sy amat hargai, kalian mmg ibu2 hebat & terbaik. maklumlah sy first time mom hehe tak byk benda yg pandai lagi🤍

11 Balas

jgn putus asa yer..sy anak ke2 bru boleh bg susu bdn sbb nipple xda..bg je n positif sentiasa.. insya-Allah susu byk..cek jugk bby kerap kencing n berak k..sy doakan semu ibu2 boleh menyusu dgn gembira..☺️

awak boleh refer ni tanda2 baby cukup susu. awak yakin susu awak sentiasa ada dn cukup utk baby awak okay❤️💪

1y ago

normal bagi baby yg minum susu badan xberak hari2. sebab susu badan mudah dihadam dan diserap. selagi baby xmeragam, baby kencing banyak, kentut pon byk, perut baby xkembung. mean baby awak okay. max baby boleh xberak 14hari

boleh tahu nipple shield apa ? sbb sy pon tak ada masalah yg sama.. guna nipple shield bby still tolak df

nipple shied jenama apa? nak tahu juga sbb ada masalah baby df. dan baby awak berapa bln ya?

wah.. congrats.. nipple shield jenama apa ye? boleh share?

boleh share tak jenama apa nipple shield tu ? nak tauu

hi. boleh share tak niple shield jenis mcm mna

Alhamdulillah Aamiin moga consistent

alhamdulillah dan tahniah😍

tahniah