Direct feeding tp x telan susu?

assalamualaikum mommies, ada 2 bnda sy nak tanya. 1) kenapa ya lepas sy df baby, breast masih rasa penuh, tak kosong walhal baru je lepas baby hisap. tak kosong mcm baru lps pam. (sbb sy kalau lps pam rse la ringan sikit breast ni). tapi baby kenyang sendawa lepas nyusu tu. apa sebabnya ye? baby mmg jenis sedut susu tak banyak ke. atau baby hisap cuma silap latch ke. atau susu bdn mmg tak byk mane pon sbnrnye. 😅 2) kalau mse baby df, ibu dengar baby hisap dan menelan means die mmg telan susu ? atau ada kmgknan baby telan air liur ? in case masa tu baru lepas pam so flow susu slow yg nyebabkan baby telan air liur. mohon pencerahan

1 Balas

Waalaikumussalam wbt Cuba df baby dulu before pam rasa itu lagi better Saya selalu df baby dulu Lepastu kalau rasa susu still banyak baru saya pam…