Baby tak kenyang susu badan

Baby sy dah nak 2 bulan. Sebelum ni sy feed on demand tapi lepas habis pantang tu sy perasan yg susu sy drop. Soalan sy, mcm mana nak tau baby tu kenyang ke tak? Sbb kdg dia dah tanak susu tapi lepas setengah jam ke sejam mintak lagi. Kalau mcm tu sbb susu kita tak pekat ke? Sy terpaksa campur fm baru la dia kenyang lama sikit. Lepas tu sukatan susu pam dgn susu fm sama ke? Sy bg susu fm 3 oz.

1 Balas

susu ibu mudah hadam, sbb tu bby cpt lapar. susu bdn xde pekat xde cair. and dihasilkan mengikut keperluan bby. kalau bby 2m susu yg dihasilkan pon mengikut keperluan bby 2m.

1y ago

Ohh. Jadi kalau contoh sy nak hantar susu ebm ke babysitter mcm mana nak estimate berapa byk? Selang dua jam 3 oz jgk ke?