Jantina

Salam... Nak tnye ye.... Masa sy 30w sy ada scan jantina.. Klinik luar... Dokto tu kata bby sy ppuan So.. Now 37w scan kat kk.. Dokto kata alhamdulilah.. Bby sht.. Baby boy kata nya.. hahahahaha... Mcm mane lah agak nya ye.. Brg2 baby sy dah beli pink kaler.. Mane sy nak percaya.. ? bby girl ke bby boy?.. Dah hubby seronok sangat dgr doktor kata hari tu bby girl.. Tup2 dokto kat kk kata boy.. ?

21 Balas

Sy masa nak no2 scan biasa doc kata boy. Masa 29w buat 3d4d nampak girl. Scan kk kata boy. Doc pakar scan kata comfirm girl. Siap ckp nanti da bsalin bgtau betul ke x girl. Dalam hati doa2 dpt girl. Keluar2 mmng girl. Alhamdulillah... Ank no 3 scan kk kata boy. Scan swasta nk buat 3d4d tu xnampak sbb dia kepit. Xbrapa jelas. Doc kata maybe boy. Dlm hati harap boy. Keluar2 girl....haha. masa nurse bagi tgk utk check jantina mmang tkejut jugak. Tp still sangat happy dan bersyukur sbb baby sihat sempurna...alhamdulillah

Sy 25wks scan kat luar dr kata girl..tp awal lg katanya..kk scan 28..nmpk girl jgk..tp ada yg ckp klo girl boleh tukar jd boy klo baby kepit kaki...klo boy akan tetap boy..tp sy masih stay beli wrna unisex je..elak wrna pink n blue..hahaaa 😁😁

4y ago

Kawan suami sy wife die scan luar baby boy...swsta pn boy...skali kuar baby gurl jgk..da 3 gurl...smua yer rezeki dr Allah

Sma la kita sis..mula2 doc scan ckp girl..msa scan 36w tiba2 pula ckp boy, tpi tngk dr doc ckp pun kurang psti juga.. nasib haritu beli baju pink 2 helai ja sbb baju2 baby ank first msih bole guna balik😂.. tngk la nnt girl ke boy.. surprise skit

Next time beli unisex je brg2 baby yunk..sbb scan pn xley nk caye sgt hahaha...sis ni da 3kali scan doc ckp bby boy lagi la doc siap tnjuk testis n penis nye...tp hati sis ttp ragu2... Then sis decide beli color unisex je..beli color,putih & purple..

4y ago

🤗🤗🤗Putih bnyk jg sis... Baju new born ank sulung dulu.... Tp geram nak girl sebena nya.. Tu lah beli pink2 gitu.. 🤗 Apa pon.. Still harap gegirl🤗 hehe.. N harap baby sht Aje.. Amminn

Hehe xpe..kalonyg kuar tu boy, pakaikan jek, dh beli syg xpkai, time newborn ni semua bby nmpk sma laki ke girl, dh beso sikit bru nmpk, sy pulak bape kali juga scan utk tahu jantina, jdi nak selamat beli bju utk 2 2 gender boleh pkai hehe

Sama macam hubby excited nak baby girl anak pertama. Scan 4x di tempat yg berbeza alhamdulillah kata baby boy. Alhamdulillah ape2 pun kami syukur x kisahla boy or girl. Yang penting sihat walafiat zahir & batin die.💕😇

4y ago

Hihi.... 🤗Apa pon. Harap baby shat aamiinnn.... 😊

Scan 8bulan ke atas biasanya susah dah nk nampak sbb baby dah besar kaki kepit.tp klu nmpk insyallah boleh kata 90% tepat.klu sy scan jantina 34minggu ke atas semua betul.ada juga scan awal dr tu tp x betul pun.

Waalaikumussalam..sy scan dekat klinik 4d nmpk girl..scan kat kk pon nmpk girl..Alhamdulillah..bersalin kuar girl..mmg harap dpt girl sbb ank yg sulung boy da 8 tahun..pe2 pon semoga ank sis sehat sempurna..

4y ago

Hehe😍😘 aaminnn... T.Kasih

Mcm sy pulak 22w scan swasta doc ckp bby boy..bila 28w scan hosp doc ckp bby girl..ni pon xthu nk percaya yg mana..tp husb more excited to bby boy,kalau dia yg beli baju semua utk boy shj.

4y ago

🤣🤣🤗🤗 sy ,hubby n ank yg sulung dah 8 tahun.. pulak still harap gegirl🤗🤗 hihi..

Saya 3kali scan doktor ckp boy. 2kali scan kat hospital Kajang doktor ckp lelaki. Tak puas hati buat details scan & 5D pun doktor ckp lelaki juga. Memang confirm lelaki LA kan.