Hfdm. Pengalamn petama.

Salam. Nak tnya mommies pgalamn ank kena pyakit ni. Ank sy 2thun6bln smlm doc kata kena ni. Sy panic skrg msa sma cba tenang. Mslh ank sy xnak mkn. Mnum air bf masi nak. Bntik2 pagi ni kuar area paha n lampin tp halus. Dkt bibir ckit n hdung.tgn ada ckit. Brp hari bntik2 ni kuar? Cmana nak bg ank mkn sbb bila pksa dia kuarkn balik. Berat dari 14.3 trun ke 13.8 da. Risau sgt. 😥

4 Balas

Dari pengalaman dlu..doc suggest apa y sy bt..bg mnum n mkanan y sejuk..gune spray ulser sblm nk mkn or minum..mkn ubt ikut masa..kerapkan mandi.ank sy Mase umo setaun lbh kena..bf xblh sbb die sakit nk sedut nipple..ape lg nk kunyah mkn.so kite kena sedikit pakse utk minum je..gune shringe bg die minum.psl mkn biar dlu.doc Kate asal mnum..takut badan ank makin lemah n hidrasi.xpe insyaAllah bile dh pulih nnt die mkn blk

1y ago

wc..aminn..semoga ank cepat sembuh🌹

Bg ice cream vanilla utk redakan pedih dlm mulut. Beli alocair spray then spray tekak dia setiap kali nak bg mknn

1y ago

ice cream tu sy akn cba.. thx sis smoga murah rezeki sis. aamiin 🤲🥰

cuba bagi anak bubur... bagi yg sejuk. kalau panas mesti mulut dia sakit

1y ago

iya sis.. harini dia da dpt mkn n mnum jus buah. tenang jiwa ckit 😥 tx sis.. smoga murah rezeki.. 🤲🌹

ank sya pon kna ,sya nk tya ada ank spa spa smpai admit ward ke

9mo ago

smnggu jgak bru ok sis.. yg pnting ank byk mnum air klu dia xslera. ank sy ritu dia nak susu bdn n air kosong jak. ubt tu ikut jak arahn doc. bntal alas tilam smua dia guna cuci stiap hari. jmur klu boleh . kira perang la dgn pyakit ni kita lawan hehe. apapun bykkn doa jgak. smoga ank sis tmbh sihat walafiat ya.. aamiin