Susu Formula

Assalamualaikum..mohon pandangan mommies...sy first mom..ank sy susu bdn cmpo susu formula...skrg sy bg susu formula morinaga sejak dia berusia sebulan...sy n suami plan nk tukar susu,sbb susu morinaga hrge ny agk keras ckit...jd sy nak tny,susu formula apa yg bgus tuk baby yg x mnyebabkan dia x kena sembelit,x btuk brkahak n hrge ny mmpu milik?..skrg ank sy da 3 bulan lebih...

2 Balas

frisolac ar sis. baby saya dah 6 kali tukar susu sebab sembelit. paling lama pun minum dupro then dah tak serasi sembelit sampai 5 hari tak berak. plus terpaksa xtray usus sebab takut usus problem. now just minum frisolac ar (tin hijau), so far ok. berak lawas. tapi harga keras and for my baby setin boleh tahan 4 hari je. sebab frisolac ar just ada yang 400g sahaja. tapi boleh cuba. sebab susu tu memang khas untuk baby yang ususnya sensitif, sembelit, kembung perut, and muntah muntah.

2mo ago

baek2,tq ats pndgn 😊

Sorry mommy. Susu formula ni kena try and error. Susah nak suggest sebab penerimaan setiap baby tak sama. Ada yang okay dengan susu A, ada yang tak okay dengan susu A. Saya cuma boleh suggest awak mula dengan pek susu yang paling kecil untuk pantau penerimaan baby.

2mo ago

baik2...tq ats pndgn ☺️