Baby xmahu susu botol

Assalamualaikum haii.. Nak tnya pglmn korang atau mgkn info n tips.. Bby sy bru msuk 5 bln.. Dan dia da xnak susu btol wlupn ckit. Bln lpas dia da mula kdg mahu kdg x. Dia hnya nak susu bdn sja. Sy 42 n susu da kurg meriah mcm msa sy bff ank sulung dlu. Stakat ni sy da buat mcm yg d cdgkn.. Bg susu btol msa lapar sgt, sblm tido ngantuk dan masa bru bgun tido. Dlu smua tu ok tp sjak msuk 5 bln ni dia xnak. Dia da pndai nak susu bdn. Sy guna trick.. Bg susu bdn bbrp mnit kmudian bg susu btol n lpaskn puting. Cara ni brjaya tp x slalu. Ada tak cara lain utk bg bby 5bln nak isap susu btol. Trima kasih ❤

1 Balas

Ada cuba tukar brand puting? Anak sy dulu, sy tukar2 puting. Sj nk tgk ape best. Betul ke ada beza dgn puting colic bagai. Byk brand dia x suka. Minum skjap lps. Last2 dia ok dgn brand OKBB. X reject.

3y ago

botol susu dia ok.. cma puting mgkn. tp sjak guna puting yg ada ni dia ok.. msa ni jak dia xmau isap. puting ni da bg mcm puting bdn. mgkn nak lbih lmbut ntahla. on off nak isap.