Bmi anak turun..cmna ek

Ank sy br usia 9 bln..ni ank first.Sy xfhm la bila nurse ckp bmi ank turun..die kate berat ok..cme bmi turun ckit sbb ank tggi lebih.Maknanya mcm mna ya..sy nk kne naikkn berat bdn die lg ke ape ek..die cume ckp Kasi ank mkn jelah😂.ank sy lahir 3.2 kg skrg dah 7.6..kne Kasi tmbh berat lg ke mksd misi tu..sy tnya dia wat bergurau..xtau mcm mna😂..Ade yg pengalaman sma x..xfhm sy nk Kasi balance kan cmna bmi tu😅

2 Balas

mungkin berat n tggi kena seiring kut..😅✌jika ank puan msih mnyusu bdn..try susukan ank pd wktu mlm dgn kerap..sbb ms.mlm susu mengndungi lemak blh naikkn berat bdn ank..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Naikkan berat baby sis.. Baby lahir 3.2kg dh 9bln 7.6kg.. Naikkan sikit je berat bby 500-700g je lagi.. Jd 8.1kg-8.3kg.. Baby 9bln, pjg nya brapa? Kalau berat 7.6kg,nk tau gk brp pjg ny..