tidur baby tak lena

Salam nak tanya berkenaan tidur baby. Selama ni sy tidurkan ank pkul 8 dan buasanya mmg dia akan lena dan bangun 3 kali shj sepanjang malam. Selepas bf pun akan sambung tidur. Sekarang ni saya pelik anak sy kerap sangat terbangun, sejam sekali. Pastu lepas mnyusu dah tidur pun akan susah nak letak. Letak je terjaga pastu terus menangis yg macam sungguh2 tu. Sy jadi keletihan sbb bangun sejam sekali pastu nak kena pegang dia sepanjang malam sbb susah nak letak atas katil. Baby sy 7m3weeks Ada mommy yang pernah hadap perkara macam ni tak. What do you do?

8 Balas

Tukar perangai dah kot baby sis.. Hehehe.. Kdg dia bagi tanda mcm tu dulu baru lah nnti akan tumbuh gigi atau ada perangai baru lagi.. Proses tumbesarannya. Sy prnh rasa mcm tu bingung betul. Org ckp dia makin manja. Ya mmg betul. Tapi xpalah dgn ibu dia juga kot hehe.. Lepas tu layan kan je.. Penat mmg penat sampai org tua sy ckp atur masa bangun tu. Tapi dah mmg itu yg terjadi bila anak dah ada perangai baru. Bukan x boleh handle tapi mcm tu lah.. Sy pun makin lama makin yalah, asal masih sihat okey lah 😂😂

ank sy pn penah jd cmni, sma jgk time tdurnye 8mlm dh time nk tdur, tp sbb dia nk tumbuh gigi, kire gatal gusi la jd dia xslesa nk tdur, bila dpt susu ja cm dia tenang skit. dia jd cmtu pn xlma dlm 2-3mggu jgk la, pstu dia kurang dh bgun mlm, skrg ni plg byk pn 2kli ja dia akn jaga, susu then tdur balik

saya pernah.saya bedungkan anak saya. bila dia dh lena saya letak kan perlahan kat katil dia. kemudian letak kan badan di belakang badan dia. supaya mengiring sedikit. dan saya letak kain batik atas badan dia. biar dia rasa mcm ada org peluk dia

Anak sy pgai mcm ni bila dia tidur sorang. Klu tidur sekatil dgn sy elok tidur smp ke pagi. Tp prob skrg, x nk tidur sndr dh.

cuba jgn tidokan awal sgt....sbb baby dh besar....biar die main2 dlu...tidokan dlm pkul 10 ke....nnti die pnt lena la tidonye....

4y ago

ohhh...mcm baby sy lh...tpi trus tido smpai pagi...hihi....mgkin polar tido baby sis nk brubah kot....

kadang baby nk tukar bulan..perangai,perbuatan,reaksi,dll pun bertukar jugak..nanti baby akan ok semula

Sedang alami. Ank umur 2bulan..ank saya lebih kepada ciri2 'HIGH NEED BABY' boleh Google ciri2 nya..

mommy boleh cuba set ni boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/balmbaby