Bayi susah tidur siang

Baby saya 6 minggu, susah nak tidur siang. Tidur sejam 2 then berjaga. Kalau saya pegang, memang dia akan tidur la tapi macam tidur2 ayam je sebab kalau letak memang akan bangun balik 😅ok ke kalau dia x tidur lama sangat siang sebab nanti overtired pulak kan. Ada cara x nak bagi baby tidur lena

1 Balas

White noise + bedung boleh tgk dkt baby language , nak letak baby time tengah mamai kalau dh lena letak mmg akan terbangun , kalau letak baby nangis dalam 10 saat angkat balik dodoi 2x je term ni boleh guna kalau nangis lagi baru dodoikan dkt pangku 😃

4w ago

saya tgh try ikod cara ni. tpi malam hati tak kuat. last2 masuk buai juga hmmmm