Bayi susah tidur siang

Baby saya 6 minggu, susah nak tidur siang. Tidur sejam 2 then berjaga. Kalau saya pegang, memang dia akan tidur la tapi macam tidur2 ayam je sebab kalau letak memang akan bangun balik 😅ok ke kalau dia x tidur lama sangat siang sebab nanti overtired pulak kan. Ada cara x nak bagi baby tidur lena

1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

White noise + bedung boleh tgk dkt baby language , nak letak baby time tengah mamai kalau dh lena letak mmg akan terbangun , kalau letak baby nangis dalam 10 saat angkat balik dodoi 2x je term ni boleh guna kalau nangis lagi baru dodoikan dkt pangku 😃

7mo ago

bedung sblh tgn je.. mcm ank sy. bedung meronta2. sy bedungkn tgn sblh kluar. bedung tu tuk die xtido terperanjat. so xpe keluarkn sblh. gilir2 la jap kanan jap kiri..