Terjaga bila letak atas katil

Anak sy dah 49 hari. Secara tiba-tiba 2 hari ni susah nak tidur bila letak atas katil atau mudah terjaga lepas letak tu. sedangkan time di tangan dah tidur lena. Ada tips tak untuk bagi baby senang tidur semula atas katil?

13 Balas

Baby ni macam bom bila nak letak kat katil kan. Anak sayang memang dukung sahaja tido. Orang kata saya manja kan. Sekarang dah 3 bulan dia memang tido sendiri dalam buai. Baby perlukan dakapan ibu kadang2, mereka cepat besar, nanti rindu nak dukung mereka. Ada masa nanti dia tido sendiri, ada masa dia nak di dukung sebab nak rasa selamat. Cuba bendung dia. Letak bantal kiri kanan atas bawah.

Mmg ada fasa anak tdo nk tdo atas tangan mak je. Mcm sye baby masuk 2 bulan smpai 3 bulan sye struggle sbb baby x nak tdo bawah. Tapi lepas 3 bulan die x nak tdo kat tangan pulak nk tdo bawah atas tilam sendiri. Jdi mcm skrg nk masuk 7 bulan kadang die nk kite dodoi kdng tepuk tepuk je atas tilam tu. Bagi la baby masa nk bonding. Nanti bile die x mahu tdo atas tangan dah kite pulak rindu

Haha anak saya dh nak dekat setahun baru okay bila letak tu pun kadang-kadang kena breastfeed smbil baring. Mommy kena baring sekali bila letakkan baby. Dodoikan dia. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

Baby sy pun cmtu. Tp selalu kalau nak bg dia lena tido saya bf posisi baring pastu nanti bila dia dah puas nyusu terus dia tido je.

4y ago

Thnks sis fera. Tula ikotkn hati nk ajar smula dia bf tp fkir lpasni sy keje jmpa dia smggu skali je. Ksian plk kt dia nnti. .

Samalah.. Dah 2 bln pn still sme.. Da tdo kt tgn lps susu.. Grak sikit nk letak ke tilam.. Tros celik mata.. Haih..

Saya baby dah 5bulan pun masih mcm ni. Letak je terus terjaga. Nak tidurkan dia kena susukan dia sampai tertidur 😅

4y ago

Haah. Tuhla selalu jadi 😂😂

Bg susu smbil mengiring berbantalkan tgan mama dia pas dia tdo lena pelan2 tarik...

Tidurkan mengiring lepastu sendal bantal. Kalau terlentang baby cepat terperanjat.

sama entah knp masuk Hari ke 21 ni tido sejam2 dh ngantuk tp tk lena

Letak kat katil sambil2 tepuk2 mnja kt peha or blakng badan bby