Bayi newborn susah tidur

Baby saya 1 bulan 5 hari, sejak kebelakangan ni dia susah betul nak tidur. Letak dlm cot dia kadang2 berjaya la kalau dia betul2 dah nyenyak. Tapi bila tidur dia kerap terbangun2. Jd saya kena angkat dan tidurkan balik. Paling lama dia tidur pun kadang sejam pastu bangun balik. Kadang tu saya bagi susu (fm) utk tidurkan dia semula. Mcm mana ya ibu2 ada tips atau advice tak? Risau baby tk cukup tidur dan affect tumbesaran dia. #firstmom #ingintahu #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund #newmom

5 Balas

Newborn mmg macam tu. Kalau org bertuah dapatla baby yg keje dia tido je 😂 ni kita panggil fasa catnap. Kebanyakan baby terutama high demand mmg mcm tu. Kita kena lalui fasa ni. Are you ok?? Make sure u rehat cukup2 juga k. Memang susah, penat sbb sejam paling lama tidur, tu pun kalau nasib baik. Kalau tak 20minit, 25minit dia tidur susah nak rehat apa lagi buat benda lain. Make sure u raise hand ask for help bila perlu k 🫶

newborn mmg mcm tu dia tkde jadual. kalau sy sdri lg aim baby tidur mlm, siang tu kalau nap kejap2 pun tkpe la..kejap2 tidur pun yg penting jaga aw dia. anak sy masa 1m ni bf+fm lg, masa 1m10d dh fully bf sampai skrg masih bf 1y8m. masa 2m balik rumah sendiri anak dh tidur bilik dia sorang lg elok tidur mlm dia 6.30/7 12jam susu 3 jam sekali 10min

Baby saya dua bulan pun payah tidur malam. Siang hari dia nap je.. paling lama sejam la dia tidur 😫 Ada la dua malam saya jadi burung hantu.. siang saya tidur, tapi bangun 2 jam sekali susukan anak 😰 letih betul tapi ok la pengalaman kan huhu

normal utk newborn.. ble baby da 4 bln ke atas bru baby tdo mlm lme (ikut baby jgak).. anak sye da stahun pn still bgn 1 or 2x utk susu.. lps susu tdo blek..

kalau newborn tidur siang malam normal tak ya? bangun je minta susu.. lepas susu, sambung tidur.. kadang risau, sebab mcm banyak tidur