Air selusuh

Aslmkum..bole ke saya minum air selusuh sekarang saya da 29 minggu..ada yg ckap da bole minum bila da nak ke 36 minggu nnt

1 Balas

air slusuh ni tgk bdn jgk boleh trima ke x sebab kebanyakn yg mnum air slusuh awl sblum ada bukaan sakitnya lagi kuat..bru 2 ke 3cm tp dh trlampau sakit..mcm sy msa ank no 2 mnum sblm ad bukaan besar sakitnya mmg mnggila..7cm dh mneran..masuk ank yg no 3 thn lpas sy x mnum apa2..alhamdulilah mudah bersalinnya..sejam je dlm lr..insha'Allah bln 9 ni pun bkal bersalin lg sy nk amalkn bnde yg sama..

3y ago

sy mnum yg buat sndri..thn lpas husb buat jgk air slusuh tp takut nk mnum😅..sy just bykkn senaman squat jalan itik..zikir nabi yunus tu jgn tggl..yg pntg masa contraction dtg kena pandai kawal pernafasan..