Kuat Marah

Salam nak tanya, ada tak mummy preggy ni yang hati tu rasa nak marah je orang, tapi bukan suami lah. Orang2 yg kita tak kenal, kalau mcm ada benda tak kena jadi rasa nak marah je ?

35 Balas
Tulis jawapan

Saya bukan setakat marah 😁😁 Hampir nak kejar orang sebab mencuri. Saya masa tu dalam bas, memang tengah sesak masa tu sebab orang nak balik kerja. Sampai ade yg berdiri naik bas. Sampai 1 masa tu, bas tu stop kat 1 perhentian perumahan ni. Tetibe ade pompuan jerit minta tolong tahan lelaki baru turun tadi kat conductor bas tu sebab dia suspect wallet dia kat lelaki tu. Dah tu conductor bas dengan beberapa orang lelaki turun, dok jerit kat lelaki tu "stop" Mana tak nye c pencuri tu cabut lari. Hahaha. . Masa tu saya kat seat depan tu. Memang senang nak lompat dari bas masa tu. Baru nak angkat punggung, nak turun ikut kejar, sekali mak cik saya tarik tangan saya masa tu. "hah. . Dah kenapa? Nak pegi mana? Tak ingat ke mengandung?" πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Tahap geram saya masa tu tuhan je tahu. Saya lupa gak saya mengandung 7 bulan macam tu. Sebab saya memang selalu pegi sport. Larian memang track saya. Kalau saya tak mengandung masa tu memang saya dah dapat kejar pencuri tu. At least saya dapat tolong kick or rebah kn c pencuri tu pun dah buat saya lega masa tu. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Baca lagi
2y ago

πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ‘

Sy lg teruk masa blm detect pregnt tu sy marah2 bos sy and xlh terima langsung apa dia ckp..depan2 kawan kerja lain sy marah dia..lps je hbis kerja sy g klinik sbb rasa sakit ati sgt.. bile doctor check upt +ve.. truk btul rasa time tu sbb kite marah kt bos kan..penantian 4tahun insyallh bln depan bersalin..doakan sy ye

Baca lagi
2y ago

Fuhh nasib saya dah resign kalau takk, naya semua org office 🀣. Tahniah sis, inshaAllah dipermudahkan. Sama2 kita doa 😊

Sya masa pregnant, jadi nk marah kt pak mertua sya.. dia buat apa smua rasa meluat ja tengok.. tpi xleh nk marah direct... suami sya la jdi mgsa.. sya duk mmbebel kt dia.. sampai gaduh la tiap kali balek rumah mertua sya.. padahal sblum pregnant okay ja.. ni dh bersalin pun okay ja.. πŸ˜‚πŸ˜‚

VIP Member

saya tak suka marah. tapi sikit2 mesti rasa nak nangis semenjak mengandung ni. benda simple2 ja mesti hati rasa sedih. air mata automatik keluar. tak kisah la dengan husband ke ngn owg lain ke. sebelum mengandung saya bukan jenis macam ni.

2y ago

Ar arh.. sya pn.. bila hubby ckp dia rindu, air mata mcm x leh nak stop.. 🀣🀣🀣🀣🀣

perubahan pada otak. cukupkan tidur, amal makanan sihat. lg2 yg tinggi magnesium dan niacin. atau ambil saja suplemen magnesium. niacin ambil dari sumber makanan. perubahan sikap begini jgn anggap remeh

2y ago

terbaru ada baca, 3 kali senaman dapat disamakan dengan ambil ubat deperesiion selama 4 bulan. sis boleh amal senaman juga ya.. jaga diri baik2..

saya pun sama.. sedih la tgk perangai sendri... kadang bawak kete org buat salah tu mmg menjerit.. sakit hti... dah marah2 tubru igt ank.. nk ngis.. erm.. sy start trimester ke 2 jdi gini

2y ago

kan...tp nm buat cmne... seb bek laki family x kene.. just org luar yg buat gile tu je

Sy jd cpt sensitive pula..kalau marah ni,insyaa allah boleh handle lg..tp,bila sedih..wlaupun hal remeh temeh..dia jd mcm sensetive sgt2..

sy pun macam tu juga. nampak Rumah tak kemas bilik tak kemas Dapur tak kemas, siap kau aku mula mebebelπŸ˜‚πŸ˜‚

me too.. tapi sya rsa benci dgn suami smpai tahap biru2 bdn sya pukul klau sdh mrah meruap2😒😒

Sama sy..mmg nk marah je xkene pun nk marah..tp 1st trimester.skang kurg.tp ade jgk lah πŸ˜…