Yana, Malaysia

Excited to become a mum

About Yana

Krem Mulut
Assalamualaikum, ada tak yg masa pregnant ni krem mulut tak boleh bukak?
Sis kne sawan hamil ke.. Pergi hosptl periksa..
Proses Buka Buku Pink
Hai nak tanya sikit, contohnya saya duduk dekat kl tapi nak beranak dekat melaka, memang kena buka buku pink dekat melaka ke? Disebabkan saya akan beranak di melaka. Tapi checkup semua buat dekat kl.
..read
Boleh jer tu sis... Don't worry...
VIP Member
Ye.. buat je dkat kl nt bawa je buku Tu dkat melaka...
Bukak buku kat kl , yg dkt ngn rumah. Nnti ade buku pink boleh beranak kat mane2. Nnti nurse akan tnye nak bersalin katmne. Tp berdasarkan pengalaman sy, yg berisiko mcm darah tinggi,kencing manis, k
..more
Buat buku kt tmpt kita tinggal(kl)..nanti dh bersalin bwk je buku pink 2 ke klinik berdekatan kt melaka.
X la.. Buka buku d kk terdekat. Nk bsalin nntbgtau jm kt mna trus ke kk tmpt nk bslin je
Kuat Marah
Salam nak tanya, ada tak mummy preggy ni yang hati tu rasa nak marah je orang, tapi bukan suami lah. Orang2 yg kita tak kenal, kalau mcm ada benda tak kena jadi rasa nak marah je 😂
VIP Member
Hormon tengah swing .. gitula kadang 😆
Sy jd cpt sensitive pula..kalau marah ni,insyaa allah boleh handle lg..tp,bila sedih..wlaupun hal remeh temeh..dia jd mcm sensetive sgt2..
Samalah.. Suka marah² . Ada je tak kena.. Kesian kat husband sabar melayan 😅
Sya masa pregnant, jadi nk marah kt pak mertua sya.. dia buat apa smua rasa meluat ja tengok.. tpi xleh nk marah direct... suami sya la jdi mgsa.. sya duk mmbebel kt dia.. sampai gaduh la tiap kali ba
..more
VIP Member
😆😆😆
Berkerja Masa Pregnant
Salam, hai. Saya pregnant dah 7minggu. Nak tanya, dalam masa 3 bulan memang kita langsung tak boleh buat kerja ke? Sebab saya meniaga, badan mesti rasa tak kuat, lemah, pening, loya, kaki sakit. Tapi
..read
Boleh je nak buat kerja tapi kena tahu limit badan . Berehat bila penat , jangan terlalu paksa badan . Jangan angkat berat . Jangan stress , jaga emosi .