Eka Nur Fitria, Malaysia

Momsy of 1 energetic son

About Eka Nur Fitria

Tidur meniarap
Hai mommies, boleh ka baby 4month , baru pandai meniarap, tidur dalam keadaan meniarap? Anak sya slalu tidur niarap, tapi saya takot pulak dia sakit dada
Anak saya tiap malam tido macam tu. Tapi sis kena pantau takut dia sembap muka jadi llemas pulak. Itu bahaya.
Kaki mengeletar
Saya nak tanya, kenapa anak sya sometimes kaki dia mcm duk gedik2/ mengeletar dengan sendiri..
Same la mcm baby sy.. Kdg2 kaki dy akn menggeletar tetibe.. Ank puan mcm mane skrg? Ade yg kate, xde pape.. Baby sy 2bulan 13 hari.
VIP Member
umur anak?
Kenapa anak sya suka menggeliat? Sometimes macam meneran.. pastu suka tenyeh mata dia.. bila dia tidur mcm x puas sbb dia slalu menggeliat then terjaga dari tidur.. kalau kat kampung sya selalu bedung
..read
Normal . Rasanya dia akan mengeliat meneran macam tu sampai 3 ke 4 bulan . Orang cakap meneran daging sebab nak membesar . Baby saya start sebulan dia start meneran dah . Tidur malam bising je sampai
..more
First baby
Saya nak tanya, bayi umur berapa kita boleh stop pakaikan sarung tangan dan kaki, dan jugak barut?
bby masuk 2 bulan dah tk pakai sarung tgn.. bila bby dah stat nk bljr merangkak sy stop bg pakai stokin..
bg sy pakai je la kot.. and ikt anak.. mcm ank sy suka tenyeh muka dia, even kuku da potong tp rasa risau luka n masa nk mandi dia akn rasa xselesa sbb pedih.. my mom pulak ckp, 5-6bulan baru buka.. h
..more
Sebulan. Pastu tak pakai. Sebab nak ransang tangan dia nak pegang barang ka nanti. Nurse cakap camtu. Stokin tu nak pakai ikut mommy la. Kalau nak keluar takut sejuk ka, pakaikan laa. Barut saya kejap
..more
My baby sebulan je pakai mittens & stokin. Tapi bila keluar malam or tempat sejuk mmg pakaikan stokin. Barut bertahan pakai 2 minggu je lepas tu tak pakai dah sbb baby rimas kemudian semak tgk sikit2
..more
Anak saya masa dalam pantang pakai barut sebab saya tak pakai kan baju , panas , ruam naik kat leher , kepala dan muka . Habis je pantang saya tak pakaikan barut dah, start ajar dia berbaju . Sarung t
..more
Klau nipple crack nak sapu apa eh? Sakit sampai terkeluar air mata bila df anak.. help me 😭
picit sikit air susu, sapu lawan arah jam sambil selawat, inshaAllah 😊 sebab time ni x bole sapu ubat apa2 pn even losyen
Nak tanya macam mana nak tau luka jahitan bawah yg bahagian dalam tu dah sembuh?
nanti benang akan tertanggal sikit².