Emosi dengan perkataan org

Salam n Hai ibu2 smue.. Sy Down Sgt betol ke klo gdm time preg tu kite kene bersalin Pakse? Stres btol kawan duk ckp mcm tu duk ulang2 bende tu.. Dah Try positif tp duk ckp LG.. Tk boleh ke bersalin normal biasa? #seriusnanya #firstbaby #firstmom #ingintahu #pleasehelp

9 Balas

Sis.. ni dlm buku pink. Dr tkt psl beranak paksa sy lg tkt baby meninggal dlm perut.. Sebelum buat minum air gula 28w, sy ada msk wad 25w sebab bleeding.. Waktu dlm wad dorg akan check jantung baby 4jam sekali.. sy ingat lg, time tu twins A ok, jantung biasa.. twins B jantung laju sgt2.... smp bertukar2 nurse mlm tu check fetal heart rate.. sy pun smp nk nangis panik.. Abaikan apa org kata, tu cuma slh satu potential risks. Sis jaga jela pemakanan, tidur dan aktiviti sis.. stiap gula dan karbo tu kena bakar atau lawan dgn serat/fiber.

1y ago

ya Allah moge sis tabah.. sy doakan dimudahkan urusan sis.. sy sangkut gdm pon dah Panic sbb tk de pnglaman

try sis tnya kwn sis nape dia ulang2 duk ckp pasal tu .. dia ke nak branak😂 kebanyakkan gdm mmg kena paksa bersalin .. tapi x bermksud kena paksa bersalin ni lebih skit dri beranak normal .. sama je skit nya .. x da branak x skit 😅 jgn stress x da dpt apa pun .. kalau kwn dok ulang balik , tnya dorg balik .. dhtu gtau kalau kena paksa beranak nape ? dorg yg merasa skit ke ?😂

1y ago

amin.. moge sihat2 sis pon sama dimudahkan urusan

sepupu saya memang ada kencing manis even sebelum ngandung. berapa hari sebelum due date , baby meninggal dalam perut . tak perlu stress . abaikan je kata orang. ikut kata dan nasihat doktor sahaja . kalau kurang pergerakan baby, terus ke hospital. takut jadi macam sepupu saya . 3 hari kurang pergerakan baru ke hospital

1y ago

tak sanggup dah rasa air gula Plain tk de perisa heheh

Saya doc dah bagitau awal awal nak ceaser 37 week..sekarang 32 week..sebelum bersalin nak buat operation jantung pasang bateri dlu..allah ja yang tau betapa susah hatinya saya…tapi kalau itu yang terbaik doc ckp kita ikut ja la..janji kita dengan anak selamat..jgn pikir sgt nah..

1y ago

semoga urusan sis bby dimudahkan amin

jgn stress sis... sy ibu gdm on diet control.. selagi dpt kontrol mkn n baby tak besar tak kena pakse la sis.. positif je... doktor bgitau sy mcm tu kalau baby besar kena awal 2 minggu bersalin n kena induce bagi baby kluar.. so kontrol je pemakanan

1y ago

berat bby sy ok je .. itulah sangkut air gula pulak.. tp by weeks to weeks so far ok Doc Kate tk de masalah

sy pon gdm n doc ade bgtau jgk xbole lebih due.. tp kakak sy ckp nnt dlm 36w doc akan tgk keadaan kte mcm mane n bg tarikh utk ready serah diri.. xpela sis ignore jela ckp org walopon diri ni nebes je.. bersedia jela.. 😵‍💫

1y ago

aah kn lg2 anak petama lg berdebar bile org ckp mcm2

Kakak sy gdm juga, alhamdulillah bersalin normal.. Dia ikut keadaan ibu dan baby tu juga, if ada problem masa nak melahirkn tu...so dok tahu la nak ambil tindakkn apa,.. X yah risau la.. Doa je byk2 moga dipermudahkan

1y ago

iye sy tk de pengalaman bby first dlm adk beradik pon sy je pmpuan jd tk de akak2 nk tnye.. amin2 moge sis nk bby dpmudahkn urusan

bersalin normal atau pksa.. ttap sakit.. dan ttap akn bersalin jgak.. bukan boleh simpan bby smpai bby tu setahun dalam perut.. so...jngn stress

1y ago

tau xpe.. hehe...kiter yg kedua pn xsabar.. biarkn ape orang kata . saya dlu mse kje.. mcm2 citer ngeri dorg crita.. blum termasuk segala jenis pntg lrang tu x boleh .ni xboleh.. susah nk bersalin.. dh geram...saya jwab.. xboleh normal.. belah.. hahha...skli czer betul2 . sbb heartbeat bby drop

sma mcm sya . sya dh mmg confirm 38mnggu induce . pstu adala mulut2 dk ckp ' hg ni mst czer ni ,xleh normal ' . kita dhla first mom. rsau dgar 😭

1y ago

knp Ye ade org y Down kn kite tk paham btol kite tk de pengalaman LG la gangu emosi nanti mkn pon tk lalu mcm sy.. sy harap sis dpmudahkn urusan